Kezdőlap
YouTube
Facebook
RSS csatorna
E-mail küldése

„Jöjjetek énhozzám mindnyájan…” – József atya heti hirdetése a Nagytemplomból

| Feltöltve: | Rövid link: http://wojtyla.hu/s_!news/i__51/i__28963
„Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok, és meg vagytok terhelve, és én megnyugvást adok nektek.” (Máté 11,28). Dr. Finta József plébános atya sok szeretettel vár minden hívet és keresztény hit iránt érdeklődőt a Kecskeméti Római Katolikus Főplébánia (Nagytemplom) heti alkalmaira, közösségi programjaira. Szívből ajánljuk az alábbi hirdetést kedves olvasóinknak:

Nagytemplomi hirdetések

2018. július 15. – évközi 15. vasárnap

1.  A hét ünnepei a következők: 

- Hétfőn a Kármelhegyi Boldogasszony emléknapja lesz.

- Kedden Szent Zoerárd András és Benedek remeték emléknapja.

- Szerdán Szent Hedvig királynő Emléknapja lesz.

2. Imaóra lesz Szent Filoména tiszteletére ma, július 15-én vasárnap 15 órakor a Barátok templomában.

3. Kovács Ferenc káplán atya 2018. augusztus 1-től saját kérésére a Ferences Rendbe távozik egyházmegyénkből. Hálásan köszönjük Ferenc atya lelkiismeretes kecskeméti szolgálatát, Isten áldását kérjük életére és hivatására. Ferenc atya a július 22-e vasárnap esti hat órás szentmise keretében búcsúzik plébániánk híveitől. Jöjjünk el minél többen és imádkozzunk érte. Augusztus 1-jétől plébániánkra új káplánt nevezett ki Érsek atya Tuzson Attila újmisés személyében. Szeretettel várjuk.

4. Mijo Barada lelkigyakorlatot tart Kecskeméten a Piarista Gimnáziumban 2018. július 26-29-ig. Részleteket a kitett plakátokon lehet olvasni. Kérjük, aki szeretne részt venni, mielőbb jelentkezzen!

5. Önkéntes segítőket keresünk a Boldogasszony Rózsakert  fenntartásához, a kert gondozásában.  Feladataik: szemétszedés, kapálás, gyomlálás. Az önkéntes munkára jelentkezhetnek hétfő reggelente a Rózsakertben, általában 8-11-ig vannak kint a kertben, vagy a jofold@jofold.hu e-mailcímen. Hálásan köszönjük.

5. Amint a kedves hívek is látják, elindultak a Nagytemplom felújításának munkálatai. Hálásan köszönünk minden adományt és támogatást, amit erre a célra eddig a kedves testvérektől kaptunk. Továbbra is kérjük a hívek segítségét, hiszen az Érsekség és a Főplébánia kormányzati segítség híján legnagyobbrészt önerőből végzi a munkálatokat. Kérem a hívek megértését is a felújítással együtt járó kényelmetlenségek, parkolási nehézségek miatt, ami bizonyára sok ideig jellemző lesz a környezetünkre. Nagyon fontos lenne, hogy ezek miatt a nehézségek, kényelmetlenségek miatt senki ne pártoljon el templomunktól. Tartsunk ki a Nagytemplom mellett, hiszen csak akkor van értelme felújítani, ha a híveknek valóban szükségük van rá és őszintén ragaszkodnak hozzá!

 

 

 

 

Hirdetés PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése
A szervezetet a
Magyar Élelmiszerbank Egyesület támogatjahirdetés
hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés