Kezdőlap
YouTube
Facebook
RSS csatorna
E-mail küldése

„Jöjjetek énhozzám mindnyájan…” – József atya heti hirdetése a Nagytemplomból

| Feltöltve: | Rövid link: http://wojtyla.hu/s_!news/i__51/i__29544
„Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok, és meg vagytok terhelve, és én megnyugvást adok nektek.” (Máté 11,28). Dr. Finta József plébános atya sok szeretettel vár minden hívet és keresztény hit iránt érdeklődőt a Kecskeméti Római Katolikus Főplébánia (Nagytemplom) heti alkalmaira, közösségi programjaira. Szívből ajánljuk az alábbi hirdetést kedves olvasóinknak:

Nagytemplomi hirdetések

2018. december 23. – Advent IV. vasárnapja

1. A karácsonyi pásztorjáték ebben az évben a Ciróka Bábszínház „József mondá Máriának” című előadása lesz a Nagytemplomban ma, vasárnap du. fél 4-kor!  Szeretettel várjuk a családokat, gyerekeket, minden érdeklődőt.

2. A karácsonyi időszak szentmiséi a Nagytemplomban:

- Dec. 24-én reggel hat órakor lesz az utolsó hajnali mise, majd azt követően nyolc órakor lesz szentmise. Este hat órakor azonban nem tartunk szentmisét. A templom délután zárva lesz, és csak 23 órakor nyit ki. Éjfélkor ünnepi karácsonyi mise lesz.

-  December 25-én reggel hét órakor, de. 9 és fél 11 órakor, valamint este 18 órakor lesznek karácsonyi ünnepi szentmisék.

- Dec. 26-án, Szent István vértanú ünnepén reggel hétkor, de. 9-kor és fél 11-kor, valamint este 18 órakor lesznek ünnepi szentmisék. A fél 11-es szentmisét Bábel Balázs érsek atya fogja bemutatni.

- December 28-án, Aprószentek ünnepén este 17 órától szentségimádásra, majd 18 órától szentmisére hívjuk a kedves híveket. Imádkozzunk együtt az abortuszok áldozataiért.

- December 30-án, Szent Család vasárnapján vasárnapi miserend.

- Dec. 31-én, Szilveszter napján este17 órakor lesz az évvégi hálaadó szentmise.

- Január 1-jén kedden, Újév napján Szűz Mária Istenanyaságának kötelező ünnepe van. Reggel hétkor, de. 9-kor és fél 11-kor, valamint este 18 órakor lesznek ünnepi szentmisék. Január elsején a fél 11-es szentmisét követően az esti 18 órás szentmiséig szentségimádás lesz. 17 órától 18 óráig közösen imádkozunk az Oltáriszentség előtt.

3. Elérkezett az év vége. Hálásan köszönjük azoknak, akik az egyházközségi hozzájárulás befizetésével is segítették templomunk, plébániánk működését. Aki ezt még nem tette meg ebben az évben, szíveskedjék pótolni! Hálásan köszönünk minden támogatást!

4. December 30-án a 10.30 órai szentmisében lesz a jubiláns házasok megáldása. Kérjük, azokat a házaspárokat, akik 25, 50, 60 vagy 65 éve kötöttek a Nagytemplomban házasságot, vagy további kerek házassági évfordulójukat ünneplik, és szeretnének hálát adni ebben a szentmisében az elmúlt évek kegyelmeiért, azok jelentkezzek a Főplébánián vagy a sekrestyében nevükkel és az évforduló számával.

5. Akik a februári Szentföldi Zarándoklatra nem tudtak bejelentkezni, de szeretnének oda eljutni, azoknak egy másik lehetőséget ajánlunk a figyelmébe. Szerveződik egy másik Szentföldi zarándoklat 2019. június 27 – július 2-ig. A részvételi díj: 312.000 Ft. A zarándoklat programját el lehet kérni a sekrestyében, illetve a Főplébánia irodájában. A hivatalos jelentkezést és a befizetéseket a szervező Utazási Irodánál lehet kivitelezni, azonban a jelentkezők nevüket, címüket és telefonos vagy e-mailes elérhetőségüket szíveskedjenek megadni a plébánián is! A zarándoklat lelki vezetője Tóth Tibor káplán atya lesz.

6. Január 4-én pénteken 19 órakor Túri Nagy János orgonaművész és vendég művészei újévi koncertet adnak a Nagytemplomban. A belépődíj 2.000 Ft., jegyet a Főplébánia irodájában lehet vásárolni hivatali időben. Szeretettel várjuk az érdeklődőket.

7. Megjelent Oskolás János legújabb verseskötete, melynek címe: Akkor vagyok boldog, ha tudok szolgálni. Kapható a szerzőnél és a Nagytemplom kegytárgyárus boltjában. 

8. Kérjük, hogy azok a jegyespárok, akik a jövő évben szeretnének egyházi házasságot kötni templomainkban, szíveskedjenek bejelentkezni lehetőleg az év első két hónapjában a plébánián, hogy a jegyes felkészítésről és egyéb tennivalókról idejében tudjuk tájékoztatni őket! Hálásan köszönjük. 

Hirdetés PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése
A szervezetet a
Magyar Élelmiszerbank Egyesület támogatjahirdetés
hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés