Kezdőlap
YouTube
Facebook
RSS csatorna
E-mail küldése

„Jöjjetek énhozzám mindnyájan…” – József atya heti hirdetése a Nagytemplomból

| Feltöltve: | Rövid link: http://wojtyla.hu/s_!news/i__51/i__29592
„Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok, és meg vagytok terhelve, és én megnyugvást adok nektek.” (Máté 11,28). Dr. Finta József plébános atya sok szeretettel vár minden hívet és keresztény hit iránt érdeklődőt a Kecskeméti Római Katolikus Főplébánia (Nagytemplom) heti alkalmaira, közösségi programjaira. Szívből ajánljuk az alábbi hirdetést kedves olvasóinknak:

Nagytemplomi hirdetések

Évközi II. vasárnap – 2019. január 20.

1. A hét ünnepei a következők:

- Hétfőn Szent Ágnes szűz és vértanú emléknapja lesz.

- Csütörtökön Szalézi Szent Ferenc püspök emléknapja.

- Pénteken Szent Pál apostol megtérése (pálforduló) ünnepe lesz.

- Szombaton Szent Timóteus és Titusz püspökök emléknapja.

2. Ma, január 20-án vasárnap délután 15 órakor szentmise és imaóra lesz Szent Filoména tiszteletére a Barátok templomában.

3. Január 23-án szerdán du. 15 órától Szeretetláng engesztelés lesz a Nagytemplomban.

4. A Házasság hete idén február 8-tól 17-ig tart Kecskeméten, és számos értékes program lesz, amelyekre nem csak házasokat várunk! A Parázs Pasztorális Központ ismét szervez  Vacsoraestet február 16-án, és Szerelmi kalandtúrát, amely április 6-ig tart. Bővebb információ és jelentkezés a Parázs Központ honlapján! Február 17-én vasárnap a szentmisék után megáldjuk a házaspárokat.

5. Három hétvégés AVE Kurzus szerveződik Budapesten elvált, külön élő, özvegy, soha meg nem házasodott édesanyák és édesapák részére. Az AVE Kurzus három egymásra épülő hétvége, ami együtt teljes, azokat várjuk, akik végig rész tudnak venni. Az időpont: 2019. február 2-3., március 2-3. és március 30-31. A program ingyenes, vidékieknek szállás lehetséges.
Jelentkezni a www.avelap.hu honlapon keresztül lehetséges. A kurzusról tettünk ki plakátot és néhány szórólapot a kis asztalra.

6. Irgalom Forrása közbenjáró szolgálat lesz 2019. Január 27-én délután fél 4-től a Kecskeméti Nagytemplomban. Dicsőítés, tanítás, majd közbenjárás testi- és lelki gyógyulásért az Oltáriszentség előtt.

7. Akik a februári Szentföldi Zarándoklatra nem tudtak bejelentkezni, de szeretnének oda eljutni, azoknak egy másik lehetőséget ajánlunk a figyelmébe. Szerveződik egy másik Szentföldi zarándoklat 2019. június 27 – július 2-ig. A részvételi díj: 312.000 Ft. A zarándoklat programját el lehet kérni a sekrestyében, illetve a Főplébánia irodájában. A hivatalos jelentkezést és a befizetéseket a szervező Utazási Irodánál lehet kivitelezni, azonban a jelentkezők nevüket, elérhetőségüket szíveskedjenek megadni a plébánián is! A zarándoklat lelki vezetője Tóth Tibor káplán atya lesz.

8. Kérjük, hogy azok a jegyespárok, akik az idei évben szeretnének egyházi házasságot kötni templomainkban, szíveskedjenek bejelentkezni az év első két hónapjában a plébánián, hogy a jegyes kurzusról és egyéb tennivalókról tudjuk tájékoztatni őket! Köszönjük. 

9. Ebben az évben 2018. január 20-27-ig tart a keresztények egységéért végzett ökumenikus imahét. Kecskeméten ezúttal a református templomban lesznek az ökumenikus imaórák január 21-e hétfőtől január 26-a szombatig.  Az imaórák minden este 17 órakor kezdődnek. Hétfőn Kuti József református lelkész, kedden Görbe László katolikus plébános, szerdán Mike Sámuel baptista lelkipásztor, csütörtökön Kis János evangélikus lelkész, pénteken Feczák László görögkatolikus paróchus, szombaton Hatházi Róbert katolikus plébános vezeti az imaórát. Kérem, lehetőleg egész héten át legyünk jelen minél többen ezeken az ökumenikus ima-alkalmakon!

10. A Szent Imre Katolikus Óvoda diplomás óvodapedagógust keres. Érdeklődni az intézmény Szent Imre utcai irodájában az intézményvezetőnél lehet.

11. Év eleji Képviselőtestületi Gyűlést tartunk a plébániai Képviselőtestület számára a plébánia hivatalban 2019. január 29-én kedden este 19 órától. Kérem a Képviselőtestület tagjait, hogy szíveskedjenek eljönni erre a fontos gyűlésre! Köszönjük!

Hirdetés PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése
A szervezetet a
Magyar Élelmiszerbank Egyesület támogatjahirdetés
hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés