Kezdőlap
YouTube
Facebook
RSS csatorna
E-mail küldése

„Jöjjetek énhozzám mindnyájan…” – József atya heti hirdetése a Nagytemplomból

| Feltöltve: | Rövid link: http://wojtyla.hu/s_!news/i__51/i__30103
„Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok, és meg vagytok terhelve, és én megnyugvást adok nektek.” (Máté 11,28). Dr. Finta József plébános atya sok szeretettel vár minden hívet és keresztény hit iránt érdeklődőt a Kecskeméti Római Katolikus Főplébánia (Nagytemplom) heti alkalmaira, közösségi programjaira. Szívből ajánljuk az alábbi hirdetést kedves olvasóinknak:

Nagytemplomi hirdetések

Advent I. vasárnapja – 2019. december 1.

1. A hét ünnepei a következők:

- Kedden Xavéri Szent Ferenc áldozópap emléknapja lesz.

- Pénteken Szent Miklós püspök emléknapja.

- Szombaton Szent Ambrus püspök emléknapja lesz.

2. Aukciót rendez a Római Katolikus Főplébánia Szabó Pál festőművész képeiből a Nagytemplom felújításának támogatására. A képeket és azok kikiáltási árát ma, a délelőtti szentmisék után a Nagytemplom előcsarnokában lehet megtekinteni. Mához egy hétre, Advent II. vasárnapján pedig a Keresztelőkápolnában lehet a képekre licitálni, illetve azokat megvásárolni a de. 9 órás és a fél 11-es szentmise után.

3. Richter Mátyás káplán atya Bibliaórát indít csütörtökönként este 17 órától a keresztelőkápolnában. Most a héten az elsőcsütörtöki szentségimádás miatt a Bibliaóra 16 órakor kezdődik. Várjuk a híveket!

4. Az adventi időszakban hétfőtől szombatig hajnali (rorate) miséket tartunk a Nagytemplomban reggel hat órakor. Hetes misék nincsenek. Az adventi vasárnapokat megelőző szombat estéken a szentmisék elején 15 perces kis ünnepség, diameditáció keretében gyújtjuk meg a templomi koszorú gyertyáit. Szeretettel várjuk ezekre is a híveket.

8. December 5-én, csütörtökön délután 15 órától 17 óráig Szent Miklós püspök mai utódjával, a Mikulással találkozhatnak a gyerekek a Barátok temploma előtt. Látogassatok ki hozzá minél többen!

5. December 5-én, 6-án és 7-én, csütörtök, péntek, szombaton a Piarista templomban Labancz Zsolt piarista asszisztens atya tart lelkigyakorlatos szentmiséket, szentbeszédeket esténként fél hétkor.

6. December 14-én délután 14 órától adventi lelki előkészületet szervezünk fiatalok számára a Közösségi Házban. Vendégeink lesznek Bobek Tamás (Spagi) atya, valamint Csiszér László. Szeretettel várjuk a fiatalokat. Gyónási lehetőség is lesz. A részvétel a bérmálásra készülőknek kötelező. A programról plakátokat tettünk ki.

7. December 15-én vasárnap este fél nyolckor Adventi Léleksimogató Koncerted ad a Barátok templomában a Barátok Együttes és vendégeik.

8. December 16-án, 17-én és 18-án, hétfőn, kedden és szerdán Barsi Balázs ferences atya tart lelkigyakorlatot a Nagytemplomban az esti hat órás szentmisék keretében.  A szentmisék előtt minden délután négy órától beszélgetési lehetőség lesz Balázs atyával a Közösségi Házban (Lestár tér 2., bejárat a Színház felől.) 17 órától a szentmisék előtt gyónási lehetőség lesz. A lelkigyakorlatról tettünk ki plakátokat.

9. December 21-én 16 órakor és este fél nyolckor az Aurin Leánykar tart koncertet a Nagytemplomban. Jegyrendelés a plakáton megadott címről.

10. Lehet és érdemes is már regisztrálni a 2020. szeptemberében Budapesten rendezendő Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra. A Kongresszus részletes programját nagyban kinyomtatva jövő héten elhelyezzük a templom bejáratánál a hirdetőfalra. Akik saját maguk regisztrálnak az internetes honlapon, azok szíveskedjenek az IEC-G7UV azonosító jelű csoporthoz csatlakozni. Ez a Főplébánia csoportja. Akik azonban nem tudnak vagy nem akarnak önállóan regisztrálni interneten, azokat mi beregisztráljuk. Ehhez kérjük, hogy a hirdetőtábla alatt elhelyezett tartóból egy papírcsíkot szíveskedjenek elvenni, s arra ráírni a pontos nevüket, születési helyüket, dátumukat, édesanyjuk nevét, szem. igazolvány számukat, valamint pontos névvel és időponttal azt a programot vagy programokat, amin részt kívánnak venni a Kongresszuson. Pl. nyitómise a Puskás Ferenc stadionban szept. 13-án délután, vagy szentmise a Kossuth téren szeptember 19-én délután stb.

11. Közeledik az év vége. Hálásan köszönjük mindazoknak, akik az egyházközségi hozzájárulás befizetésével is segítették templomunk, plébániánk működését. Aki ezt még nem tette meg idén, kérem, szíveskedjék pótolni! Tisztelettel kérjük a kedves hívek segítségét az egyházközségi hozzájárulásról értesítő levelek és csekkek átadásában. Aki teheti, szíveskedjen elvinni többet a középső kis asztalkán kihelyezett levelekből ismerőseinek, szomszédainak, vagy akár a környékbeli házak postaládáiba szíveskedjék bedobni. Ezt a levelet szeretnénk a plébániánk területén lakók közül mind többekhez eljuttatni. Egyházi hozzájárulást természetesen csak azoktól kérünk, akik katolikusok és tartozni is akarnak plébániánkhoz, vagy igényt tartanak a plébánia szolgálataira.

Hirdetés PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése
A szervezetet a
Magyar Élelmiszerbank Egyesület támogatjahirdetés
hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés