Kezdőlap
YouTube
Facebook
RSS csatorna
E-mail küldése

„Jöjjetek énhozzám mindnyájan…” – József atya heti hirdetése a Nagytemplomból

| Feltöltve: | Rövid link: http://wojtyla.hu/s_!news/i__51/i__30143
„Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok, és meg vagytok terhelve, és én megnyugvást adok nektek.” (Máté 11,28). Dr. Finta József plébános atya sok szeretettel vár minden hívet és keresztény hit iránt érdeklődőt a Kecskeméti Római Katolikus Főplébánia (Nagytemplom) heti alkalmaira, közösségi programjaira. Szívből ajánljuk az alábbi hirdetést kedves olvasóinknak:

Nagytemplomi hirdetések

Advent III. vasárnapja – 2019. december 15.

1. Az adventi időszakban hétfőtől szombatig hajnali (rorate) miséket tartunk a Nagytemplomban reggel hat órakor. Hetes misék nincsenek. Az adventi vasárnapokat megelőző szombat estéken a szentmisék elején 15 perces kis ünnepség, diameditáció keretében gyújtjuk meg a templomi koszorú gyertyáit. Szeretettel várjuk ezekre is a híveket.

2. Ma, vasárnap este fél hétkor Adventi Léleksimogató Koncerted ad a Barátok templomában a Barátok Együttes és vendégeik. (Csak de.)

3. December 16-án, 17-én és 18-án, hétfőn, kedden és szerdán Barsi Balázs ferences atya tart lelkigyakorlatot a Nagytemplomban az esti hat órás szentmisék keretében.  A szentmisék előtt minden délután négy órától beszélgetési lehetőség lesz Balázs atyával a Közösségi Házban (Lestár tér 2., bejárat a Színház felől.) 17 órától a szentmisék előtt gyónási lehetőség lesz. A lelkigyakorlatról tettünk ki plakátokat.

4. Richter Mátyás káplán atya Bibliaórát tart csütörtökönként este 17 órától a keresztelőkápolnában. Szeretettel várjuk a kedves híveket!

5. December 21-én 16 órakor és este fél nyolckor az Aurin Leánykar tart koncertet a Nagytemplomban. Jegyrendelés a plakáton megadott címről.

6. Lehet és érdemes is már regisztrálni a 2020. szeptemberében Budapesten rendezendő Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra. A Kongresszus részletes programját nagyban kinyomtatva elhelyezzük még a héten a templom bejáratánál a hirdetőfalra. Akik saját maguk regisztrálnak az internetes honlapon, azok szíveskedjenek az IEC-G7UV azonosító jelű csoporthoz csatlakozni. Ez a Főplébánia csoportja. Akik azonban nem tudnak vagy nem akarnak önállóan regisztrálni interneten, azokat mi beregisztráljuk. Ehhez kérjük, hogy a hirdetőtábla alatt elhelyezett tartóból egy papírcsíkot szíveskedjenek elvenni, s arra ráírni a pontos nevüket, születési helyüket, dátumukat, édesanyjuk nevét, személyi igazolvány számukat, valamint pontos névvel és időponttal azt a programot vagy programokat, amin részt kívánnak venni a Kongresszuson. Pl. nyitómise a Puskás Ferenc stadionban szept. 13-án délután, vagy szentmise a Kossuth téren szeptember 19-én délután stb.

7. „Gyógyító dallamok” címmel jótékonysági koncert lesz a Nagytemplomban a Megyei Kórház Koraszülött részlegéért december 27-én pénteken este 19 órakor. A belépőjegy ára 3.000 Ft., diákoknak és nyugdíjasoknak pedig 2.000 Ft. Belépőjegyet a plébánia irodájában is lehet vásárolni hivatali időben. A programról plakátokat helyeztünk ki.

8. Közeledik az év vége. Hálásan köszönjük mindazoknak, akik az egyházközségi hozzájárulás befizetésével is segítették templomunk, plébániánk működését. Aki ezt még nem tette meg idén, szíveskedjék pótolni! Tisztelettel kérjük a kedves hívek segítségét az egyházközségi hozzájárulásról értesítő levelek és csekkek átadásában. Aki teheti, szíveskedjen elvinni többet a középső kis asztalkán kihelyezett levelekből ismerőseinek, szomszédainak, vagy akár a környékbeli házak postaládáiba szíveskedjék bedobni. Ezt a levelet szeretnénk a plébániánk területén lakók közül mind többekhez eljuttatni. Egyházi hozzájárulást természetesen csak azoktól kérünk, akik katolikusok és tartozni is akarnak plébániánkhoz, vagy igényt tartanak a plébánia szolgálataira.

9. A karácsonyi időszak szentmiséi a Nagytemplomban:

- Dec. 24-én reggel hatkor lesz az utolsó hajnali mise. Este 18 órakor nem tartunk szentmisét. Éjfélkor ünnepi karácsonyi mise lesz.

-  December 25-én reggel hét órakor, de. 9 és fél 11 órakor, valamint este 18 órakor lesznek karácsonyi ünnepi szentmisék.

- Dec. 26-án, Szent István vértanú ünnepén reggel hétkor, de. 9-kor és fél 11-kor, valamint este 18 órakor lesznek ünnepi szentmisék.

- December 28-án, Aprószentek ünnepén este 17 órától szentségimádásra, majd 18 órától szentmisére hívjuk a kedves híveket. Imádkozzunk együtt az abortuszok áldozataiért.

- December 29-án, Szent Család vasárnapján vasárnapi miserend.

- Dec. 31-én, Szilveszter napján este17 órakor lesz év végi hálaadás.

- Január 1-jén kedden, Újév napján Szűz Mária Istenanyaságának kötelező ünnepe van. Reggel hétkor, de. 9-kor és fél 11-kor, valamint este 18 órakor lesznek ünnepi szentmisék.

 

Hirdetés PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése
A szervezetet a
Magyar Élelmiszerbank Egyesület támogatjahirdetés
hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés