Kezdőlap
YouTube
Facebook
RSS csatorna
E-mail küldése

Jótékonysági koncertet adott a Kecskeméti Törvényszék énekkara

| Feltöltve: | Tódor Norbert | Rövid link: http://wojtyla.hu/s_!news/i__51/i__30138
A Kecskeméti Törvényszék munkatársaiból verbuválódott amatőr énekkar tolmácsolásában karácsonyi dallamok csendültek fel csütörtök délben a Wojtyla Barátság Központban. A meghitt eseményen dr. Bicskei Ferenc, a Kecskeméti Törvényszék elnöke és dr. Havassy Sándor, a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal igazgatója is részt vett. (Fotók: Mátyus István)

A kórus nevében dr. Vajda László törvényszéki tanácselnök, címzetes táblabíró köszöntötte az ebédlőben melegételre várakozó nehézsorsú embereket.

Dr. Havassy Sándor kiemelte: a Kormányhivatal munkatársai hagyományosan idén is adománygyűjtést szerveztek. Karácsony előtt ruhákat, játékokat, tartós élelmiszereket adnak át a Szociális- és Gyermekvédelmi Igazgatóság tagintézmény-vezetőinek, akik továbbítják az ajándékokat a rászorultaknak.

– Advent idején másokhoz hasonlóan mi is várjuk a szépet és jót. Átérezzük a közelgő ünnep hangulatát. A kollégáim ilyenkor talán még engem is szeretnek – fogalmazott a humort sem nélkülözve dr. Bicskei Ferenc.

Farkas P. József, a Wojtyla Ház alapító-igazgatója megköszönte az énekes-zenés produkciót, majd az ebédlő falát díszítő El Greco hasonmás képekre hívta fel a jelenlévők figyelmét, hangsúlyozva, hogy a szociális intézményben az év mind a 365 napján menedéket találnak a melegételt és jó szót nélkülöző, jobb sorsra érdemes felebarátaink.

Borisz atya ortodox lelkész ebédindító igei szolgálatában Lukács evangéliumából olvasott fel részleteket, kérve hallgatóságát: „mondjunk igent az Úr meghívására, hogy tiszta szívvel fogadhassuk, amikor megérkezik”.

A szegények mai betevőjét az Akker-Plus Kft. vezető tisztségviselői biztosították, név szerint: Endrődi Ferenc Pál és Turú Gábor Mihály ügyvezetők. A rendkívül gazdag ízvilággal jellemezhető, négyféle húsból készült pincegulyás Komlósi Mihály, a hajósi székhelyű Komlósi Pincészet tulajdonosának érdeme.

 

 

 

Hirdetés PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése
A szervezetet a
Magyar Élelmiszerbank Egyesület támogatjahirdetés
hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés