Kezdőlap
YouTube
Facebook
RSS csatorna
E-mail küldése

Karácsonyra készülnek a Wojtyla Házban

| Feltöltve: | Tódor Norbert | Rövid link: http://wojtyla.hu/s_!news/i__51/i__29458
Adventhez közeledve a Wojtyla Barátság Központ dolgozói, önkéntesei és gondozottjai egymással karöltve ünnepi díszbe öltöztették a népkonyha ebédlőjét. Szebbnél szebb karácsonyi dekoráció ékesíti mától a sorközösség „bölcsőjének” falát, ablakait. A készülődés meghittségében „lubickolva” Farkas P. József alapító-igazgató adventi gondolatai gazdagították a százhúsz fős Wojtyla család lelki életét.

„Ki mehet fel az Úr hegyére? Ki állhat meg az ő szent helyén?” – kérdezi a zsoltáros. Advent kezdetén még nehéz felemelkedni és azt mondani: Igen, azt hiszem, én méltó vagyok erre. Ám ez a négyhetes várakozás éppen arról szól, hogy napról napra közelebb kerüljünk Jézushoz – hogy imáinkkal, jótetteinkkel, lemondásainkkal és felajánlásainkkal, megtisztulva, megerősödve mind jobban megérezzük azt az isteni kegyelmet, amelyet a közénk születő istengyermek hoz el a világra. Most, Advent legelején még nehéz átéreznünk annak a csendes éjnek a csodáját, ahová tartunk készületünk során. Eltéríti gondolatainkat, túlkiabálja a belső hangot a csillogó és zajos világ, ami a vásárlás ünnepére készül egy hónapon át. Túl tudunk-e látni a fényfüzéreken a bölcső felett álló csillagig? Meghalljuk-e a vásári forgatag mögött az újszülött gyermek csendes szuszogását? Nem könnyű feladat, de fel lehet rá készülni. Talán erről is szól az adventi idő. 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hirdetés
A szervezetet a
Magyar Élelmiszerbank Egyesület támogatjahirdetés
PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés