Kezdőlap
YouTube
Facebook
RSS csatorna
E-mail küldése

KAROL WOJTYLA SZELLEME MA IS HÓDÍT: NAGY SIKER a „Testimonianza” (Tanúvallomás) című film

| Feltöltve: | Rövid link: http://wojtyla.hu/s_!news/i__51/i__3515
A II. János Pál pápáról szóló alkotást a bemutató utáni hétvégén már több mint 150 ezer néző látta Lengyelországban. Bár ez a szám nem éri el a néhai Szentatyáról készült filmek bemutatója utáni nézőszámokat, komoly sikernek mondható – írja a „Rzeczpospolita" című lap. A 2006-ban bemutatott II. János Pál pápa élete és tanítása című filmet 217 ezren, a 2005-ben bemutatott Karol – egy ember aki pápa lett című alkotást pedig 200 ezren nézték meg a bemutató utáni hétvégén.
A „Testimonianza” (Tanúvallomás) című filmet II. János Pál megválasztásának 30. évfordulóján, október 16-án mutatták be a Vatikánban, a bemutatón jelen volt XVI. Benedek pápa is. A vetítés után a pápa köszönetét fejezte ki Dziwisz bíborosnak, valamint Pawel Pitera rendezőnek és minden közreműködőnek. A dokumentum-játékfilm műfajban készült filmben – csakúgy mint az alapul szolgáló könyvben – Dziwisz bíboros idézi fel emlékeit II. János Pálról, s elbeszélése közben archív felvételek és a filmhez készített jelenetek elevenítik fel Karol Wojtyła életét. A Szentatya, miután megnézte a filmet, többek között ezt mondta: a dokumentumokat, történelmi adatokat tartalmazó alkotás láttán a nézők, akik nem ismerték II. János Pált, fogalmat alkothatnak lelkületéről és evangéliumi szenvedélyéről.
Hirdetés PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése
A szervezetet a
Magyar Élelmiszerbank Egyesület támogatjahirdetés
hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés