Kezdőlap
YouTube
Facebook
RSS csatorna
E-mail küldése

Katona Józsefre emlékeztek

| Feltöltve: | Forrás: keol.hu | Rövid link: http://wojtyla.hu/s_!news/i__51/i__26324
A régi kecskeméti tanácsháza kapujának helyén emlékeztek meg kedden délben Katona József haláláról Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Katona József Társaság szervezésében. Itt hasadt meg szíve Kecskemét legnagyobb fiának 1830. április 16-án. (Fotók: Mátyus István - Alföldi Civil Napló)

A megjelenteket Komáromi Attila, a Katona József Társaság városi elnöke üdvözölte, majd Székelyné Kőrösi Ilona történész, főmuzeológus mondott szívhez szóló, ugyanakkor rendkívüli felkészültségről tanúskodó, emlékező beszédet. (IDE kattintva elolvashatják a teljes beszédet!)

A műsorban közreműködtek a Kecskeméti Katona József Gimnázium tanulói.

A megemlékezést koszorúzás zárta annál az emlékkőnél, ahol a főügyész, a magyar drámairodalom kiemelkedő alakja, a Bánk bán szerzője elhunyt. Virágot helyeztek el az önkormányzat, a nevét viselő intézmények és civil szervezetek - köztük a Karol Wojtyla Barátság Központ - képviselői, valamint a helyi irodalmi élet szereplői.

 

 

Hirdetés PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése
A szervezetet a
Magyar Élelmiszerbank Egyesület támogatjahirdetés
hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés