Kezdőlap
YouTube
Facebook
RSS csatorna
E-mail küldése

KÉKESD: bokrétaünnep a templomnál Szent Mihály megjelénésének ünnepén

| Feltöltve: | Rövid link: http://wojtyla.hu/s_!news/i__51/i__4985
SZENT MIHÁLY ARKANGYAL, mennyei seregek vezére védelmezz minkez a kisértés idején.... Szólt és szállt az égbe a kékesdi (Baranya megye) hívek kérése, szava, éneke pénteken délelőtt, a templom hegyen. Tíz évvel ezelőtt kezdett itt Istenházét építeni a falu apraja nagyja Orbán Viktor, Szily Katalin, Sólyom László, no és sok-sok egyéb, neves és névtelen hívő segítségével. A munka a dinamikus kezdet után abbamaradt. Elfogyott a pénz, a hit és a lelkesedés. A csaták, a sorozatos kudarcok nyomán már a legfáradhatatlanabb építők is föladták a reményt. De eljutott Pécsre és Kékesdre is a kecskeméti Porta Egyesület templomépítő szorgalmának híre. Hamarosan már szállingóztak a jó hírek a Pécsvárad környéki dombok tájáról. Hogy talán mégis elindúl, ismét. Lehet, hogy lesz egyszer. És láss csodát! Dicsőség a gyengék mindennél erősebb és tündöklőbb Királyának! Bokréta került tegnap az épülő kékesdi templom tetejére, - irta a szombati Dunántúli Napló - amit Priskin Antal tetőfedő, bádogos mester húzott a magasba. A Szent Mihály főangyal megjelenésének tiszteletére megrendezett ünnepi pillanatnak üzenete volt: a tizenkét éve épülő, épülgető Isten háza az idén elkészülhet.
A templomállítást elhatározó helyi alapítvány tagjainak, Mayer Mihály megyés püspöknek, Dévényi Sándor Kossuth-díjas építésznek – a tervezőnek – és sok más ünneplőnek a jelenlétében hirdették ki, hogy szeptember 26-án, délelőtt tíz órakor fogják felszentelni a falu legmagasabb pontján álló, ma még félkész épületet. A segítség váratlanul érkezett az építés folytatásának további szponzorálását felvállaló Farkas P. József kecskeméti vállalkozó személyben, aki egyben a Porta Egyesületek Szövetségének elnöke, s már nem ez az első szakrális hely, ahova pénzt vitt, szerzett, gyűjtött. Tegnap az ünnepség közben derült ki, hogy a kecskemétiek 13 milliójához újabb 4 milliós adomány érkezett. Az egyházmegye főépítésze, Kóbor Miklós szerint ez a pénz már elég lehet arra, hogy a tető elkészüljön, legyen ablak, ajtó, s a hívek birtokukba vehessék a templomot. Persze jöhet még adomány a pécsváradi plébániára. Farkas P. Józsefhez csodás úton jutott el a kétszáz lakosú kisközség segélyfelhívása. A kecskeméti egyesület eredendő célja egyébként a környezet- és természetvédelem, a kulturális örökségek megóvása, a műemlékvédelem, valamint a kulturális tevékenység népszerűsítése.
Hirdetés PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése
A szervezetet a
Magyar Élelmiszerbank Egyesület támogatjahirdetés
hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés