Kezdőlap
YouTube
Facebook
RSS csatorna
E-mail küldése

Kékesdiek terítik meg a szeretet asztalát Kecskemét főterén

| Feltöltve: | Rövid link: http://wojtyla.hu/s_!news/i__51/i__7046
Kecskemét a szeretet és a szolidaritás városa - ma már sokan így emlegetik a hírös várost az országban. Jól tudják, hogy az itt élő emberek érzékenyek a bajbajutottak gondjaira, bajaira -és ha tudnak segítenek is a rászorulókon. A Szenteste Alapítvány, a Barátok temploma, a Porta Egyesület, valamint a Karol Wojtyla Barátság Központ "Szeretet asztal" mozgalma immár hetedik éve az egyik alappillére ennek a szellemiségnek. A régi ferences lelkiségből táplálkozó kezdeményezésnek köszönhetően Kecskemét főterén az Adventi és a Karácsonyi időszakban minden hétvégén több száz ember kap ingyen meleg ebédet.
A következő alkalom igazán különleges lesz: december 20-án, vasárnap egyenesen Kékesdről jönnek vendégül látni a kecskeméti rászorulókat. A kecskeméti Porta Egyesület már jól ismert Kékesden, hisz közreműködésükkel épülhetett fel a községben a Szent Mihály templom, melyet Mayer Mihály pécsi püspök szentelt fel. A Kékesdi Templomért Alapítvány delegációja, Antal Géza apát, alapító és Kungl Jánosné építési főkoordinátor vezetésével most a Szeretet vendégség alkalmából a hírös városba látogat, s a méltán híres kékesdi töltött káposztából hoz több száz szármát hoznak a szeretet asztalra. Antal Géza apát úr az étkezés előtt a főtéren található Barátok templomában szentmisét celebrál 11:30-kor, majd 12:15-kor asztali áldást mond. Ezután kerül kiosztásra az ebéd a kékesdi és kecskeméti segítők közreműködésével.
Hirdetés PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése
A szervezetet a
Magyar Élelmiszerbank Egyesület támogatjahirdetés
hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés