Kezdőlap
YouTube
Facebook
RSS csatorna
E-mail küldése

Kiállítás nyílt a Barátok templomának Porta klubjában

| Feltöltve: | Forrás: hiros.hu | Rövid link: http://wojtyla.hu/s_!news/i__51/i__27419
Mintegy hatvan nyugdíjas alkotó, közel százötven alkotását tekinthetik meg a látogatók mától (péntek) három napon át a Barátok templomának Porta klubhelységében. A negyedik alkalommal megrendezett kiállítás a város nyugdíjasainak legjobb kézzel készített alkotásait tárja a nagyközönség elé.

 

Péntek délelőtt a Barátok Templomának udvarán gyűltek össze barátaik, rokonaik társaságában azok a nyugdíjasok, akinek alkotásaiból nyílt kiállítás a templom udvarán található Porta klubhelységben.

A Kodály Kórus előadása után Mák Kornél alpolgármester köszöntötte a megjelenteket, és nyitotta meg a kiállítást.

- Ha valaki egy gyönyörű kézimunkát elkészít, az nem egyik napról a másikra történik. Egy ilyen alkotás megszületése egy igen hosszú folyamat. Amíg megtanulja, amíg kitalálja, amíg megalkotja, az hosszú időt vesz igénybe. Nagyon nagy türelem kell hozzá, de a végeredmény esztétikai élményt ad az embernek, és egy lakás dísze lehet. Ehhez pedig szükség van egy külső teljesítményre (kézügyesség), és egy belső teljesítményre is (igényesség és fantázia). És fantáziára! Mert fantázia nélkül nincs alkotás.

A harminchat kecskeméti nyugdíjas klubot összefogó Kecskeméti Nyugdíjas Szövetségnek által összegyűjtött - többségében kézzel készített művészeti alkotást péntek 14 órától  vasárnap estig tekinthetik meg az érdeklődők a Barátok templomának Porta klubhelységében.

 

  

Hirdetés PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése
A szervezetet a
Magyar Élelmiszerbank Egyesület támogatjahirdetés
hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés