Kezdőlap
YouTube
Facebook
RSS csatorna
E-mail küldése

Kilenc napon át oszt szeretetebédet Kecskemét főterén a Wojtyla Ház

| Feltöltve: | Tódor Norbert | Rövid link: http://wojtyla.hu/s_!news/i__51/i__29542
Hagyományosan idén is nagyszabású karácsonyi ételosztással segíti Kecskemét szegényeit a Wojtyla Barátság Központ. A Barátok temploma előtt felállított rendezvénysátorban december 24. és január 1. között déltől 13 óráig várják a rászorultakat, akik melegételen kívül felebaráti ölelésben is részesülhetnek, néhány kedves szó kíséretében. Az ebédosztásokat a történelmi egyházak képviselői, valamint támogatók és meghívott vendégek nyitják meg. (Fotók: Mátyus István – archív)

December 24-én Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke és Szikora Gyula, a kiskunmajsai Jonathermál Zrt. elnök-vezérigazgatója köszönti a sátorban megjelenteket. Igei gondolatokkal Feczák László görögkatolikus szervezőlelkész szolgál.

Karácsony első napján Varga László, az Ízfaktor Kft. ügyvezetője és családja látja vendégül Kecskemét elesettjeit. A rendezvénysátorban Király József önkormányzati képviselő is megjelenik, továbbá Hodánics Tamás kórházlelkész, református lelkipásztor mondja el biblikus gondolatait.

Karácsony második napján a Kecskeméti Római Katolikus Főplébánia támogatja a szegények étkeztetését. A felajánlók nevében dr. Finta József érseki helynök, a Nagytemplom plébánosa vesz részt az eseményen. Vendég: dr. Bábel Balázs, a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye érseke.

A december 27-ei ebédosztás főtámogatója Rehák Róbert vállalkozó, további adományozó az OTP Bank Dél-Alföldi Régiója. Ünnepi bevezetőt mond Kuti József református lelkész.

December 28-án felajánlóként a Fókusz Takarék ügyvezető igazgatója, Józsa Zsigmond látogat a rendezvénysátorba, mellette Borisz atya ortodox lelkipásztor köszönti a szegényeket.

Egy nappal később Juhász Sándorné, az Izsáki Házitészta Kft. tulajdonos asszonya teszi tiszteletét a rászorultak között, dr. Salacz László országgyűlési képviselő és Bajkó Zoltán izsáki plébános atya jelenlétében.

December 30. napjának főtámogatója a Szenteste Alapítvány, melynek képviseletében Farkasné Pásztor Jolán elnök hívja ebédlőasztalhoz a szegényeket, Kis János evangélikus lelkész beszédét követően.

Szilveszterkor Holló Tibor, a HolloGasztro Kft. ügyvezetője támogatásával valósul meg a főtéri étkeztetés. Vendégek: Suhajda Krisztián (Jobbik) és Szerdi Szilárd, a Kecskeméti Pünkösdi Gyülekezet lelkipásztora.

Újévkor dr. Zombor Gábor országgyűlési képviselő és Árvai Tamás, a Kecskeméti Adventista Gyülekezet lelkésze várja a sátorba érkezőket.

Hirdetés PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése
A szervezetet a
Magyar Élelmiszerbank Egyesület támogatjahirdetés
hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés