Kezdőlap
YouTube
Facebook
RSS csatorna
E-mail küldése

Kisszállás és Kelebia térségében kirándultak a Porta Egyesület aktivistái

| Feltöltve: | Tódor Norbert | Rövid link: http://wojtyla.hu/s_!news/i__51/i__29760
A Kefag Zrt. támogatásával a Porta Közhasznú Egyesület és a Karol Wojtyla Nyugdíjas Klub tagjai, önkéntesei más városi civil szervezetek tagságával karöltve gyalogtúrán vettek részt a Kisszállás-Jánostelek erdőtömbben, melynek során a Jánosteleki kilátó nyújtotta panorámában is gyönyörködtek. (Fotók: Tódor Norbert)

Az 55-ös főúton Szeged felé haladva a 47-es kilométerkő térségében, a „Kindla-háznál” Sulyok Ferenc, a Kefag Zrt. vezérigazgatója köszöntötte a kirándulókat, akik első programpontként szemügyre vehették, amint az erdészeti vállalat munkatársa egy frissen lőtt vaddisznót „szabadít meg” bőrétől.

A mintegy 2 kilométeres gyalogtúra e ponttól indult a Kisszállás-Jánostelek erdőtömbbe, ahol az Alföldi Kéktúra útvonala mentén újonnan épült Jánosteleki kilátót célozták meg a zömében nyugdíjaskorú országjárók. A nehezebben gyaloglók számára terepjárók álltak rendelkezésre. A kilátó tetején megpihenve pogácsával, ásványvízzel kínálták a vándorokat a Kefag Zrt. erdészei.

A közös program déltájban Kelebián folytatódott, ahol a Krisztus Király római katolikus templom előtt Maczkó József polgármester fogadta az utazókat. Kelebia első embere beszámolt települése múltjáról, jelenéről, fejlődésének távlatairól, majd a templomban ismertette a szakrális hely történetét.

Folytatásként a Sánta Márta Művelődési Központban rendezett festménykiállítást, majd a szomszédos piacteret, valamint az újépítésű sportcsarnokot tekintették meg közösen. A minden igényt kielégítő, ízletes, mindemellett rendkívül bőséges ebéd – halászlé és túrós csusza – elfogyasztásására szintén a művelődési központban került sor.

Az ötvenfős csapat friss természeti és lelki-közösségi élményekkel gazdagodva a késő délutáni órákban tért haza.

 

Hirdetés
A szervezetet a
Magyar Élelmiszerbank Egyesület támogatjahirdetés
PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés