Kezdőlap
YouTube
Facebook
RSS csatorna
E-mail küldése

Kisszállás és Kelebia térségében kirándultak a Porta Egyesület aktivistái

| Feltöltve: | Tódor Norbert | Rövid link: http://wojtyla.hu/s_!news/i__51/i__29760
A Kefag Zrt. támogatásával a Porta Közhasznú Egyesület és a Karol Wojtyla Nyugdíjas Klub tagjai, önkéntesei más városi civil szervezetek tagságával karöltve gyalogtúrán vettek részt a Kisszállás-Jánostelek erdőtömbben, melynek során a Jánosteleki kilátó nyújtotta panorámában is gyönyörködtek. (Fotók: Tódor Norbert)

Az 55-ös főúton Szeged felé haladva a 47-es kilométerkő térségében, a „Kindla-háznál” Sulyok Ferenc, a Kefag Zrt. vezérigazgatója köszöntötte a kirándulókat, akik első programpontként szemügyre vehették, amint az erdészeti vállalat munkatársa egy frissen lőtt vaddisznót „szabadít meg” bőrétől.

A mintegy 2 kilométeres gyalogtúra e ponttól indult a Kisszállás-Jánostelek erdőtömbbe, ahol az Alföldi Kéktúra útvonala mentén újonnan épült Jánosteleki kilátót célozták meg a zömében nyugdíjaskorú országjárók. A nehezebben gyaloglók számára terepjárók álltak rendelkezésre. A kilátó tetején megpihenve pogácsával, ásványvízzel kínálták a vándorokat a Kefag Zrt. erdészei.

A közös program déltájban Kelebián folytatódott, ahol a Krisztus Király római katolikus templom előtt Maczkó József polgármester fogadta az utazókat. Kelebia első embere beszámolt települése múltjáról, jelenéről, fejlődésének távlatairól, majd a templomban ismertette a szakrális hely történetét.

Folytatásként a Sánta Márta Művelődési Központban rendezett festménykiállítást, majd a szomszédos piacteret, valamint az újépítésű sportcsarnokot tekintették meg közösen. A minden igényt kielégítő, ízletes, mindemellett rendkívül bőséges ebéd – halászlé és túrós csusza – elfogyasztásására szintén a művelődési központban került sor.

Az ötvenfős csapat friss természeti és lelki-közösségi élményekkel gazdagodva a késő délutáni órákban tért haza.

 

Hirdetés PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése
A szervezetet a
Magyar Élelmiszerbank Egyesület támogatjahirdetés
hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés