Kezdőlap
YouTube
Facebook
RSS csatorna
E-mail küldése

Kitűnő kecskeméti orvosok segítenek a Wojtyla Házban - képgalériával

| Feltöltve: | Rövid link: http://wojtyla.hu/s_!news/i__51/i__6991
A Karol Wojtyla Barátság Központnak különleges vendégei voltak csütörtök délelőtt: dr. Zombor Gábor polgármester és dr. Németh Lajos belgyógyász főorvos. Mint kiderült: a látogatás nem egyszeri alkalom lesz, ugyanis a Wojtyla Ház egyik szárnyában úgynevezett  "párbeszédes" orvosi szolgáltatás indul az említett jeles orvos-szakemberek közreműködésével. Az orvos csapat további tagjai: dr. Tóth János belgyógyász főorvos és dr. Bozóky Géza, a megyei kórház orvosigazgatója.

Dr. Zombor Gábor polgármester egy igen gáláns felajánlással segítette az orvosi vizsgálatok elindulását: egy több százezer forint értékű orvosi csomaggal lepte meg a Ház kedvezményezettjeit. A csomagban megtalálható volt ami a fizikális vizsgálatokhoz elengedhetetlen: vérnyomásérő, sztetoszkóp, különböző sürgősségi ellátásban használatos anyagok, gyógyszerek, vércukor mérő – egy szóval minden, ami az induláshoz nélkülözhetetlen.

 

- Már annak idején, amikor az egész munka elkezdődött próbáltunk segíteni az itt vendégül látott és gondozott embereknek. Ahogy telt az idő, úgy szépült és gazdagodott a Barátság Központ is. Egyre több esély volt arra, hogy az egészségügyi ellátásban is tudjunk valamiféle előrelépést tenni. Most jött el az a pillanat, amikor ez az előrelépés testet ölthet ezzel a jelképes indulással. Most már van szakszemélyzet és a rendelő felszerelését véglegesíthetjük. Ehhez szeretnék hozzájárulni – mondta Dr. Zombor Gábor polgármester.

 

A Wojtyla Ház felújításának megkezdése előtt már volt egy kezdeményezés, – rendkívül szegényes körülmények között – amelynek a rászorulók körében nagy sikere volt. A módszer lényege: a Ház lakói közül, akik betegséggel küzdenek, vizsgálati adataikat, leleteiket magukkal hozva hosszabb-rövidebb ideig elbeszélgetnek egészségükről, életvitelükről, anyagi- és lelki problémáikkal is az ügyeletes orvosokkal, kikérik a szakemberek véleményét állapotukról, betegség-folyamatukról, -státuszukról. A jeles szakemberek az összes adat ismeretében és a folyamatos kollokviumok nyomán adnak tanácsot az érdeklődőknek, segítve a terápia további kedvező alakulását. Az orvosok ezt a munkát a Wojtyla Ház szervezésében önkéntesen, térítésmentesen, humánus elkötelezettséggel végzik. A megfelelő körülmények megteremtését a Magyar Katolikus Karitász nemrég megalakult Szent Miklós templomi közössége vállalta, a csütörtöki találkozón az orvosok ismertették programjukat, elképzeléseiket az együttmunkálkodásról. Mint megtudtuk, a nemzetközi orvosi gyakorlatban jól ismert a „second opposition”, a „második összefoglaló vélemény módszer”. Ennek egyik változata a kecskeméti kísérlet, melynek sikerére az említett kitűnő gyógyítók kínálnak tudásukkal, elkötelezettségükkel garanciát.

Hirdetés PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése
A szervezetet a
Magyar Élelmiszerbank Egyesület támogatjahirdetés
hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés