Kezdőlap
YouTube
Facebook
RSS csatorna
E-mail küldése

Koch Borház: rivaldafényben a Béla Borászat

| Feltöltve: | Tódor Norbert | Rövid link: http://wojtyla.hu/s_!news/i__51/i__28199
Béla Zoltán borász-vállalkozó mutatta be Imrehegy meghatározó családi pincészetének termékeit csütörtökön a Koch Borászat kecskeméti szaküzletében megtartott borkóstoló keretében. (Fotók: Mátyus István)

– Jellemzően fehér és rozé szőlőnedűket készítünk. 70 hektárból áll az összes termőterületünk, amiben megtalálható az Ezerjó, Kövidinka, Generosa, Sárfehér, Rajnai rizling, Tramini, Nektár, Cserszegi Fűszeres, valamint a Pannon Frankos, Zweigelt, Kékfrankos, Cabernet Franc, Pinot Noir, vörös borszőlőfajták – jelentette ki a szakember.

– A szőlőművelésben a hagyományos kordon és egyes függöny mellett visszatértünk a fejműveléshez, mivel elődeink is ezt alkalmazták – jó eredménnyel. További előnye még a jobb beérettség, és hogy csak kézzel lehet szüretelni – mondta a borbarátoknak Béla Zoltán, aki végül hozzátette:

– A szőlőnövény szemet gyönyörködtető látvány. Biztonságos termelés mellett helyben maradásra ösztönöz, megélhetést, boldogulást nyújt, az egyik legjobb kultúrnövény a vidék megtartására.

 

 

 

 

Hirdetés PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése
A szervezetet a
Magyar Élelmiszerbank Egyesület támogatjahirdetés
hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés