Kezdőlap
YouTube
Facebook
RSS csatorna
E-mail küldése

Könyvajánló: Egy élet Karol Wojtyla mellett

| Feltöltve: | Rövid link: http://wojtyla.hu/s_!news/i__51/i__5116
„Átköltözöl ide – folytathatod tanulmányaidat, és közben segítesz majd.” Ezekkel a szavakkal kérte meg 1966. október 8-án Krakkó érseke, Karol Wojtyla egyházmegyéje egyik fiatal papját, hogy legyen a személyi titkára – olvashatjuk Stanislaw Dziwisz Egy élet Karol Wojtyla mellett című kötetében, amely az Új Ember Kiadó gondozásában jelent meg. Később, pápává választása után is megerősítette ebben a hivatalában az érseket, aki üdvözlő levelet küldött a megújult kecskeméti Wojtyla Ház ünnepélyes átadására.
A könyvben Stanislaw Dziwisz bíboros az ismert olasz újságíróval, Gian Franco Svidercoschival idézi, fel Karol Wojtyla életének főbb állomásait: fiatal püspökként végzett lelkipásztori szolgálatának éveitől 1978-ig, amikor a katolikus egyház vezetője lett. A Szolidaritás melletti kiállásától 1981-ig, az ellene elkövetetett merénylet napjáig; a történelmi jelentőségű assisi imatalálkozótól a 2000. év nagy jubileumáig, egészen 2005 áprilisáig. De a pápa mindennapi életébe is bepillantást nyújtanak ezek a visszaemlékezések, felidézik külföldi utazásait, imával töltött óráit, s végül betegségét is, melynek keresztjét oly természetes módon hordozta. A háttérben eközben a forrongó történelmi időszak is feltárul előttünk. A nyilvánosságra hozott új információk alapján joggal állíthatjuk, hogy a könyv lapjain valóban egyedülálló vallomás tárul elénk.
Hirdetés PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése
A szervezetet a
Magyar Élelmiszerbank Egyesület támogatjahirdetés
hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés