Kezdőlap
YouTube
Facebook
RSS csatorna
E-mail küldése

Kovács Ernő és dr. Bicskei Ferenc volt a Wojtyla Ház vendége

| Feltöltve: | Tódor Norbert | Rövid link: http://wojtyla.hu/s_!news/i__51/i__29519
Kovács Ernő Bács-Kiskun megyei kormánymegbízottat és dr. Bicskei Ferencet, a Kecskeméti Törvényszék elnökét köszöntötte hétfőn a Wojtyla Barátság Központ népkonyha sorsközössége. A két vezető – a társadalmi felelősségvállalás és szolidaritás jegyében – ily módon kapcsolódott be ünnepek előtt a szociális intézmény ember- és lélekmentő missziójába. Az eseményt a Bírósági Énekkar karácsonyi dalcsokra és Ladics Tamásné, a Kodály Iskola nyugalmazott igazgatójának zongorajátéka gazdagította. (Fotók: Mátyus István)

A Kecskeméti Törvényszék elnöke beszédében megköszönte az énekkar szívet melengető, lelket simogató műsorát. Hozzátette: olyan férfiak és hölgyek énekeltek, akik év közben kemény szívvel ítélkező, morcos bírák. Most karácsonyra azonban mindenki a szebbik arcát helyezte előtérbe.

– Számomra a karácsony nem azonos az esztendő többi napjával, még ha néhányan így is gondolják – folytatta felszólalását Bicskei Ferenc. – Örülnék, ha év közben több ehhez hasonló ünnep lehetne. A karácsony arra is kiváló alkalom, hogy számvetést készítsünk. Ilyenkor átérezhetjük a közösség erejét, szellemiségét, mely segít kitartást adni a nehéz mindennapok megéléséhez. Kívánom, hogy a Wojtyla Ház sorsközössége is úgy érezze, ez a nap más mint a többi – hangsúlyozta.

Az elmúlt évhez hasonlóan a Törvényszékiekkel egy napon Kovács Ernő, a megyei kormányhivatal kormánymegbízottja is felkereste a népkonyhát.

– Úgy érzem, ebben a házban minden nap karácsony van, a rászorulók mindig kapnak valamit és közösségben, hasznosan töltik idejüket. Bízom benne, hogy karácsony után is mindig jókedvük lesz, jól érzik magukat e helyütt. Ahogyan Szabolcska Mihály református lelkész, költő vallotta: „Ha mikor egy csöpp jót tettem: Ünnep van aznap a szívemben!”

Végül Farkas P. József, a Wojtyla Barátság Központ alapító-alapítója mondott köszönetet a sorsközösség nevében az örömkönnyeket fakasztó műsorért, a biztató szavakért.

Az eseményt követően Szép Imre, a kecskeméti Four Points by Sheraton Hotel éttermének vezetője osztotta ki a szálloda ebédadományát: százhúsz adag sült csirkecombot rizibizivel, savanyúsággal.

 

 

Hirdetés
A szervezetet a
Magyar Élelmiszerbank Egyesület támogatjahirdetés
PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés