Kezdőlap
YouTube
Facebook
RSS csatorna
E-mail küldése

Közel háromezer ebédet osztottak ki az ünnepi időszakban a Wojtyla Ház önkéntesei

Farkas Pál, a Wojtyla Barátság Központ programszervezője nyilatkozott a KTV mikrofonja előtt

| Feltöltve: | Tódor Norbert | Rövid link: http://wojtyla.hu/s_!news/i__51/i__29560
A Barátok temploma előtt felállított sátorban december 24-e és január 1. között várták a rászorulókat melegétellel, forró teával. A cégek, vállalkozások, egyházak és magánemberek felajánlásai nagy segítséget jelentettek a szegényeknek – jelentette ki Farkas Pál a KTV-nek adott pénteki nyilatkozatában. (Fotók: Mátyus István)

2018 ünnepi időszakában sem maradtak ebéd nélkül nélkülöző embertársaink. A Wojtyla Barátság Központ kilenc napon át tartó nagyszabású ételosztása december 24-én kezdődött a főtéri Barátok temploma mellett és egészen január 1-jéig minden nap melegétellel vártak mindenkit.

Naponta 250-300 adag ételt osztottak ki a sátorba érkezőknek. A kiosztásban a Wojtyla Ház önkéntesei, az egyházak és cégek képviselői mellett Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke, dr. Zombor Gábor és dr. Salacz László parlamenti képviselők is közreműködtek.

– Ilyenkor a zárt közösség kinyitja kapuit, és nemcsak a Wojtyla család tagjait fogadjuk, akiket év közben is patronálunk, hanem gyakorlatilag bárki az utcáról odajöhet hozzánk. A hajléktalantól kezdve a nehézségekkel küzdő emberekig mindenkit szeretettel fogadunk – mondta Farkas Pál az interjúban.

A szeretetebédeltetés története 2002-ben, még a Wojtyla Ház létrehozása előtt kezdődött. Az ötlet Farkas P. Józseftől, a népkonyha alapító-igazgatójától származott, hogy ünnepekkor a nincstelenek nyitott szívekre találhassanak. Azóta igyekeznek támogatni a rászorultakat; melegétellel, édességgel, s ha szükséges, lehetőség szerint ruhaneművel, lábbelivel, bútorokkal, valamint jogi-, munkaügyi tanácsadással is.

 

 

Hirdetés
A szervezetet a
Magyar Élelmiszerbank Egyesület támogatjahirdetés
PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés