Kezdőlap
YouTube
Facebook
RSS csatorna
E-mail küldése

Közösségben segítenek

| Feltöltve: | Rövid link: http://wojtyla.hu/s_!news/i__51/i__6900
Karitász - A templom és a Wojtyla aktivistái együtt dolgoznak Megalakult Kecskeméten a Szent Miklós templom Katolikus Karitász Közössége. Első találkozójukon részt vett a megyei Karitász vezetője is.
Jól összekovácsolódott, szolgáló közösség alakult ki az elmúlt hónapokban a kecskeméti Szent Miklós Templom, illetve a Karol Wojtyla Barátság Központ szociális csapat aktivistáiból, akik az érsek engedélyével és a megyei karitász egyesület támogatásával megalapították a ferences hagyományokra is építő, Szent Miklós templom Katolikus Karitász Közösségét. – Legfontosabbnak azt tartjuk, hogy a karitász hálózatban dolgozó önkéntes és hivatásos munkatársak személyes szeretete jusson el az általunk támogatott emberekhez. A szeretetszolgálatot közösségben gyakoroljuk, ahova szeretettel várunk minden érdeklődőt. Szervezetük egyszerre mozgalom és intézmény. Mozgalom, amelyben önkéntesek dolgoznak és intézmény, amely a Katolikus Egyház hivatalos segélyszervezeteként a munkához szükséges kereteket adja meg – mondta Bárkányi Ernő a kecskeméti Szent Miklós templom igazgatója, lelkipásztora, érseki tanácsos. Molnár Zoltán, a kecskeméti Karol Wojtyla Barátság Központ intézményvezetője a központ adta lehetőségekre hívta fel a figyelmet. – Megfelelő, csendes helyet kínálunk a Szent Miklós templomhoz tartozó szegény rászoruló, beteg közösségek találkozásához. A jövőben a karitász csoport otthonává és a székhelyévé válhatunk, hiszen biztos finanszírozással naponta 100-120 embernek kínálunk ételt, ruhát, orvosi ellátást, lelki segélyt, közművelődési szolgáltatást – legfőképpen testvériséget. Az új Karitász Csoport a napokban fogadta a Wojtyla-központban Szántó Ambrust, Kalocsa Főegyházmegyei Katolikus Karitász Alapítvány igazgatóját. – Célunk, hogy minden egyház- és plébánia közösségben létrejöjjön egy karitász csoport, így a most megalakult kis csapatnak is nagyon örülünk. A munkájukat a többi közösséggel együtt folyamatosan koordinálom, és évente többször személyesen is találkozom velük, tanácskozásokon, közös lelki napokon. Az országos és helyi programokba való bekapcsolódásukat biztosítjuk, így lesz ez most Karácsonykor is, az étel- és ruhaosztásoknál – tette hozzá végezetül Szántó Ambrus.
Hirdetés PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése
A szervezetet a
Magyar Élelmiszerbank Egyesület támogatjahirdetés
hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés