Kezdőlap
YouTube
Facebook
RSS csatorna
E-mail küldése

Krakkói konferenciára hívott kecskemétiek

| Feltöltve: | Rövid link: http://wojtyla.hu/s_!news/i__51/i__4039
A napokban kapott levelet a kecskeméti Karol Wojtyla Barátság Központ Krakkóból, az érsekség II. János Pál pápáról elnevezett gyűjteményi központjától. Emlékezve a társaság tavaszi krakkói látogatására, a Stanislaw Dziwisz bíborosal, Krakkó érsekével történő hivatalos megbeszélésre, adatokat, programokat kértek/kérnek, és fényképeket Magyarország első, a nagy pápa nevét viselő intézményéről. Ismét megerősítették a lengyel intézet részéről: megpróbálják elérni, hogy egy a most születő pápa-centerben, annak igen gazdag eszköztárát fölhasználva, kapcsolatok alakuljanak ki a világban munkálkodó, II. János Pál szellemiségét szolgáló intézmények között.
Ezért az alaposabb regisztrációhoz fontosak a kecskeméti, Egressy utcai létesítmény adatai. Egyben a szociális létesítmény képviselőit meghívták egy májusi krakkói konferenciára, amely Wadowice nagy szülöttének szociális tanításait hívatott elemezni. Ezzel együtt, a barátság központ munkatársai és aktivistái örömmel vették a hírt, miszerint Krakkó ipari negyedében, a Solvey Gyár közelében - ahol annakidején a fiatal Karol Wojtyla is dolgozott - épül a II. János Pál híres „Ne féljetek!” mondatáról elnevezett központ. A templomból, multimediális múzeumból, kutató és adatgyűjtő intézetből, konferenciaközpontból, önkéntesképzőből, illetve zarándokok fogadására is alkalmas épületegyüttesből álló központot várhatóan 2013-ban nyitják majd meg. II. János Pál pápa megválasztásának harmincadik évfordulója alkalmából, az elmúlt év októberében kezdték meg a munkálatok. Az építési terület bejáratánál ekkor állították fel azt az acélkeresztet, amelyet krakkói fiatalok ajándékoztak XVI. Benedek pápának lengyelországi látogatása alkalmával. A létesítmény szívében áll majd a kétszintes, nyolcszög alaprajzú templom, melyet egy 55 méter magas templomtorony emel az ég felé, s amely köré csoportosulnak az egyéb létesítmények. Stanislaw Dziwisz bíboros, Krakkó érseke elmondta, hogy a II. János Pál pápa emlékének helyet állító központ létrehozása hálaként szolgál mindazért a jóért, amelyet a Szentatya az egyházért és a világért tett. A bíboros elmondta azt is, hogy „nemcsak emlékhely, hanem elsősorban II. János Pál tanításainak megismerésére, elmélyítésére, illetve további kutatásokra nyílik itt lehetőség a jövőben.” Valódi célja ugyanis az evangelizáció elősegítése a Szentatya lelkiségén és kultúráján keresztül. Olyan találkozóhely kell legyen, ahol az emberi jogok védelmét, a népek szabadságát és az élet szentségét hirdetik. Egyfajta otthona lesz mindazoknak, akik annak az embernek a nevében gyűlnek össze, aki napjaink Szent Pétere volt 27 éven keresztül” - tette hozzá Dziwisz bíboros.
Hirdetés PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése
A szervezetet a
Magyar Élelmiszerbank Egyesület támogatjahirdetés
hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés