Kezdőlap
YouTube
Facebook
RSS csatorna
E-mail küldése

Krisztus Király

| Feltöltve: | Forrás: www.h2onews.org | Rövid link: http://wojtyla.hu/s_!news/i__51/i__6988
Krisztus Király főünnepe lezárja a liturgikus évet, és Krisztust a teremtés királyaként ünnepli. Mit is jelent, hogy Krisztus „király”?

Barcelona bíboros érseke, Lluís Martínez Sistach válaszol. „Igaz, hogy keresztényként egy állandó feszültségben élünk a legdefinitívebb és a leginkább elrejtette, ám mégis jelenvaló, aktuális, itt és most megélt között. Hitünk arra tanít, hogy egész életünket arra kell irányoznunk, ami majd elérkezik, azokhoz az égi valóságokhoz kötődve, amelyeket Krisztus már teljességgel meghirdetett.” Krisztus Király főünnepét XI. Piusz pápa vezette be 1925. március 11-én. „Isten akarata és Krisztus viszonya a teremtéshez akkor valósulnak meg lépésről lépésre, ha az emberek a teremtett dolgokat teljességgel az egész emberiség szolgálatába állítják.” Barcelona érseke szerint fontos, hogy a keresztények hűségesek legyen a világhoz, melyet Isten rájuk bízott, s ez gondosságot követel meg tőlük. „Keresztényként különbséget kell tennünk Isten országának növekedése és a kultúra, valamint a társadalom fejlődése között, mivel ez utóbbiak hordozzák a bűn jelét. Az ember hivatása az örök életre szól, ám fáradoznia kell azon, hogy a Teremtőtől kapott energiáit és eszközeit az igazságosság és a béke előmozdítására fordítsa ebben a világban.” Sok vértanú ezzel a kiáltással az ajkán halt meg: „Krisztus Király!”

Hirdetés PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése
A szervezetet a
Magyar Élelmiszerbank Egyesület támogatjahirdetés
hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés