Kezdőlap
YouTube
Facebook
RSS csatorna
E-mail küldése

KRISZTUS TESTVÉRISÉGÉBEN - KISKUNHALASON

| Feltöltve: | Rövid link: http://wojtyla.hu/s_!news/i__51/i__4174
Több százan vettek részt január 25-én, Szent Pál apostol megtérésének ünnepén a Szent Pál-év kapcsán kijelölt kiskunhalasi Szent Péter és Pál apostolok főplébániatemplomban azon a szentmisén, melyet Bábel Balázs kalocsai érsek mutatott be az esperesi kerület papjaival. Fülöp Ernő plébános meghívására Bábel Balázs érsek, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia Ökumenikus Bizottságának elnöke a történelmi egyházak kiskunhalasi lelkészeivel zárta le a 2009-es ökumenikus imahetet a református gyülekezeti házban. Az imaórán közreműködött a kiskunhalasi Szent József Katolikus Általános Iskola pedagógus kamarakórusa is.
Bödecs Pál református lelkész főigazgató az érsek nyolc boldogságról szóló – a boldogságot érintő és az ezért vállalt áldozatokról szóló és személyes élményekkel tűzdelt gondolatai után kiemelte: most először nyílt lehetőség az ökumenikus imahét zárásával, hogy valamennyi történelmi egyház lelkésze áldást mondjon a szertartás végén. A városban – bár az ökumenikus imahét lezárult, az év első felében több olyan esemény is lesz, amelyben megjelenik az ökumené – többek között február elején a reformátusoknál lesz konferencia, majd márciusban evangélikus nemzetközi eseményeknek ad helyet Kiskunhalas, júniusban pedig az egyházmegyei missziós program második állomása lesz a városban.
Hirdetés PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése
A szervezetet a
Magyar Élelmiszerbank Egyesület támogatjahirdetés
hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés