Kezdőlap
YouTube
Facebook
RSS csatorna
E-mail küldése

Lengyel zászló lengedezik a Megyeháza előtt

| Feltöltve: | Forrás: hiros.hu | Rövid link: http://wojtyla.hu/s_!news/i__51/i__29376
Idén ünnepli 100. születésnapját Lengyelország, mely 1918-ban nyerte vissza államiságát az első világháború lezárultával. A Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat is megemlékezett a jeles évfordulóról, ünnepélyes zászlófelvonással adták tiszteletük jelét a Deák Ferenc téren. (Fotók: Mátyus István – Alföldi Civil Napló)

Az ünnepségen részt vett Małgorzata Radwan-Vass konzul asszony, a Lengyel Köztársaság Budapesti Nagykövetségének Politikai-Közgazdasági Osztályának vezetője, aki rövid beszédében rámutatott az évforduló jelentőségére. Elmondta, hogy 1918. november 11-e volt az a nap, amikor a szabad Lengyelország visszakerült a világ térképére. A lengyelek visszaszerezték hazájukat, otthonukat, függetlenségüket. A lengyel zászló magyar földön való lobogása a függetlenség és szabadság, valamint az ezeréves lengyel-magyar barátság jelképe is egyben. Nemzete nevében köszönetét fejezte ki a megyei önkormányzat gesztusáért, majd beszédét azzal zárta: „nincs még veszve Lengyelország, amíg mi élünk, és amíg magyar barátaink vannak”.        

„Lengyel-magyar két jó barát, együtt harcol s issza borát” – ezzel az idézettel kezdte ünnepi beszédét Rideg László, a megyei közgyűlés elnöke, aki ugyancsak hangsúlyozta: mióta világ a világ a lengyelek mindig közelebb álltak hozzánk, mint más országok lakói. Ezt követően a két nemzet barátságának főbb mérföldköveiről és a történelmi összefonódásokról számolt be a megyei elnök. Az ünnepélyes ceremónia lengyel himnusszal zárult, közben vonták fel a Megyeháza elé a lengyel nemzeti lobogót.                                                           

Hirdetés PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése
A szervezetet a
Magyar Élelmiszerbank Egyesület támogatjahirdetés
hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés