Kezdőlap
YouTube
Facebook
RSS csatorna
E-mail küldése

Lengyel zászló lengedezik a Megyeháza előtt

| Feltöltve: | Forrás: hiros.hu | Rövid link: http://wojtyla.hu/s_!news/i__51/i__29376
Idén ünnepli 100. születésnapját Lengyelország, mely 1918-ban nyerte vissza államiságát az első világháború lezárultával. A Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat is megemlékezett a jeles évfordulóról, ünnepélyes zászlófelvonással adták tiszteletük jelét a Deák Ferenc téren. (Fotók: Mátyus István – Alföldi Civil Napló)

Az ünnepségen részt vett Małgorzata Radwan-Vass konzul asszony, a Lengyel Köztársaság Budapesti Nagykövetségének Politikai-Közgazdasági Osztályának vezetője, aki rövid beszédében rámutatott az évforduló jelentőségére. Elmondta, hogy 1918. november 11-e volt az a nap, amikor a szabad Lengyelország visszakerült a világ térképére. A lengyelek visszaszerezték hazájukat, otthonukat, függetlenségüket. A lengyel zászló magyar földön való lobogása a függetlenség és szabadság, valamint az ezeréves lengyel-magyar barátság jelképe is egyben. Nemzete nevében köszönetét fejezte ki a megyei önkormányzat gesztusáért, majd beszédét azzal zárta: „nincs még veszve Lengyelország, amíg mi élünk, és amíg magyar barátaink vannak”.        

„Lengyel-magyar két jó barát, együtt harcol s issza borát” – ezzel az idézettel kezdte ünnepi beszédét Rideg László, a megyei közgyűlés elnöke, aki ugyancsak hangsúlyozta: mióta világ a világ a lengyelek mindig közelebb álltak hozzánk, mint más országok lakói. Ezt követően a két nemzet barátságának főbb mérföldköveiről és a történelmi összefonódásokról számolt be a megyei elnök. Az ünnepélyes ceremónia lengyel himnusszal zárult, közben vonták fel a Megyeháza elé a lengyel nemzeti lobogót.                                                           

Hirdetés
A szervezetet a
Magyar Élelmiszerbank Egyesület támogatjahirdetés
PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés