Kezdőlap
YouTube
Facebook
RSS csatorna
E-mail küldése

Madarassy László tiszteletére avattak emléktáblát Izsákon

| Feltöltve: | Forrás: baon.hu | Rövid link: http://wojtyla.hu/s_!news/i__51/i__29701
Madarassy László, az 1840-ben Izsákon született hírlapíró, szerkesztő, író és királyi ügyész tiszteletére állítottak emléktáblát Izsákon, a városházán. A kedden leleplezett emléktáblát a kecskeméti Porta Egyesület és az izsáki önkormányzat közösen állította. (Fotók: Mátyus István - Alföldi Civil Napló)

A település szülötte már fiatalon ügyvéd és a jogakadémia oktatója lett, később királyi ügyésszé nevezték ki, aki 1868-ban megalapította Kecskemét első hírlapját, a Kecskeméti Lapokat, ami hazánk egyik legrégebben működő újságja. Madarassy László a lap felelős szerkesztője, majd társszerkesztője volt, amíg 1881-ben leköszönt hivataláról. Ezután bejárta Amerikát, és regényei igen népszerűvé tették, 1889-től halála évéig, 1893-ig Kispest jegyzője volt.

Az eseményen Mondok József, Izsák polgármestere köszöntötte a jelenlévőket, majd dr. Lovas Dániel, a Petőfi Népe és a Kecskeméti Lapok volt főszerkesztője ismertette Madarassy László életútját és munkásságát. Kertész Csaba, Kispest alpolgármestere szólt Madrassy Lászlónak a település felemelkedésében játszott szerepéről.

Hirdetés
A szervezetet a
Magyar Élelmiszerbank Egyesület támogatjahirdetés
PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés