Kezdőlap
YouTube
Facebook
RSS csatorna
E-mail küldése

Magyarországi lengyelek vendégeskedtek a Wojtyla Házban

| Feltöltve: | Tódor Norbert | Rövid link: http://wojtyla.hu/s_!news/i__51/i__29620
A Magyarországi Lengyel Katolikusok Szent Adalbert Egyesületének delegációja látogatott el szerdán a Karol Wojtyla Barátság Központba, mely népkonyhai szerepén túlmenően egyúttal a lengyel-magyar barátság kecskeméti megtestesítőjeként is tevékenykedik. A négyfős küldöttséget Zdzisława Molnárné Sagun elnök asszony vezette. A kapcsolat nem újkeletű, hiszen a wojtylások már korábban is találkoztak a budapesti székhelyű egyházi jellegű civil szervezet tagjaival. (Fotók: Mátyus István)

A vendégek nem érkeztek üres kézzel, egy gyönyörű II. János Pál pápa festményt adtak át Farkas P. Józsefnek, a Wojtyla Ház alapító-igazgatójának. Ezt követően megtekintették az intézményt, a vetített képes előadás során mélyebb betekintést nyerve a sorsközösség életébe. Elsősorban olyan fotókat láthattak a távolról érkezettek, melyek valamiképp kötődnek a lengyel néphez.

Dr. Finta József érseki helynök, Kecskemét főplébánosa is részt vett a találkozón. Elmesélte, milyen sok szálon kötődik a lengyel nemzethez, külön kiemelve: abban a szerencsében lehetett része, hogy egykoron kétszer is találkozhatott személyesen a ma már szentté avatott II. János Pállal – vagyis polgári nevén Karol Wojtylával.

Az önkormányzat részéről Lévai Jánosné, az egyházügyi munkacsoport vezetője üdvözölte a vendégeket. Szólt a helyhatóság egyházi rendezvényeiről, a Wojtylával fenntartott kapcsolatáról, és azt is elárulta, nem titkolt célja, hogy kecskeméti fiatalokkal közösen zarándokútra menjenek Lengyelországba.

A delegáció képviseletében az elnök asszony mellett a velük együtt érkezett lengyel nemzetiségű katolikus lelkipásztor is megemlékezett II. János Pál pápáról. Hangsúlyozta, a korábbi egyházfőt rendkívüli emberközpontúsága emelte ki igazán kortársai sorából. Örömét fejezte ki annak vonatkozásában, hogy Kecskemét városa és a Wojtyla Barátság Központ ily nagy szeretettel és odaadással gondoskodik az elesettekről. 

A látogatás közös ebéddel és a Katona József téren álló lengyel-magyar barátság fájának megkoszorúzásával ért véget.

 

 

Hirdetés
A szervezetet a
Magyar Élelmiszerbank Egyesület támogatjahirdetés
PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés