Kezdőlap
YouTube
Facebook
RSS csatorna
E-mail küldése

MÁR 17 EZREN CSATLAKOZTAK A PÁPA MELLETTI SZOLIDARITÁSI AKCIÓHOZ

| Feltöltve: | Forrás: Ferences Sajtóközpont | Rövid link: http://wojtyla.hu/s_!news/i__51/i__8192
A két magyarországi nemzeti kegyhely, Mátraverebély-Szentkút és Máriapócs közös szolidaritási akciót indított május 1-jén a Szentatyáért, hogy az őt ért különféle támadások közepette az áldozatvállalás sokféle kifejezésformájával vegyék körül Péter utódát. A kezdeményezés, amelyhez már 17 ezren csatlakoztak, köztük elsők között Böjte Csaba erdélyi ferences, arra kéri a keresztényeket, hogy negyven napon át a böjt, az imádság vagy bármi más jótékonysági cselekedet felajánlásával álljanak XVI. Benedek pápa mellé.

Kálmán Peregrinszentkúti kegyhelyigazgató a szolidaritási mozgalom meghirdetésekor abban reménykedett, hogy talán két–háromezren jelentkeznek. „Kicsinyhitű voltam – vallotta be a ferences szerzetes. – Már több mint 17 ezren jelezték csatlakozásunkat a hazai és a külföldi magyarság számtalan közösségéből. Sokan személyes üzenetet is csatoltak szándéknyilatkozatukhoz. Kanadában angol nyelvre is lefordították felhívást, és azóta már több francia és amerikai közösség is kifejezte társulási szándékát. A Szentatyáért könyörgők közösségében egyaránt találunk püspököket, papokat, szerzeteseket, a különféle megújulási mozgalmak, egyházközségek, és imaközösségek tagjait, a katolikus rádiók és újságok szerkesztőségeit. Valósággá lett, amit a pápai himnuszban énekelünk, ezrek ajkán, ezer nyelven könyörgünk.”

Egy hölgy például azt vállalta, hogy naponta egy órát szán liturgikus ruhák javítására, varrására és eközben a Szentatyáért imádkozik. Egy csángó iskola diákjai pedig, akik éppen a magyar liturgikus nyelvet tanulják, a nyelvtanulás nehézségeit ajánlják fel. Egy jegyespár az állapotbeli tisztaság vállalásával, mások szenvedéseik, egyéni és közösségi imáik, böjtjeik felajánlásaival, a szegények segítésével, kórházlátogatásokkal kapcsolódtak be.

Róma negyven éve, 1970 tavaszán nyilvánította a mátraverebély-szentkúti kegytemplomot bazilikává, és így a búcsújáróhely sajátos lelki közösségbe került a pápával. A szentkúti ferencesek a másik nemzeti kegyhellyel, Máriapóccsal összefogva a negyven év kegyelmeiért kívánnak a szolidaritási akció révén hálát adni, jelezve a Szentatyának, hogy ez a kapcsolat nemcsak a helyi egyház életében terem bőséges gyümölcsöket, hanem az ő szolgálatának támogatásában is.

Csatlakozni a www.szentkut.huhonlapon vagy a nemzeti kegyhelyek címére eljuttatott levéllel lehet. A szervezők a jelentkezések összesítése után eljuttatják a felajánlásokat és üzeneteket a pápának.

Hirdetés PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése
A szervezetet a
Magyar Élelmiszerbank Egyesület támogatjahirdetés
hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés