Kezdőlap
YouTube
Facebook
RSS csatorna
E-mail küldése

Megáldották a „Szegények Kenyerét”

| Feltöltve: | Tódor Norbert | Rövid link: http://wojtyla.hu/s_!news/i__51/i__29070
A közeledő nemzeti ünnep alkalmából kenyérszentelést tartott péntek délelőtt a Wojtyla Barátság Központ sorsközössége. A papi áldást koszorúzás, ünnepi beszédek és műsor kísérte a népkonyha előtti téren. (Fotók: Mátyus István)

A rendezvény „Az örök élet kenyere” Krisztus-kereszt koszorúzásával vette kezdetét, mialatt Földi Jácint trombitaművész játszott hangszerén.  

Lévai Jánosné, önkormányzati képviselő, az Egyházügyi Bizottság elnöke ünnepi gondolatokkal készült a jeles eseményre.

– Augusztus 20-án Szent István államalapító királyunkat is ünnepeljük egyben, aki felajánlotta drága hazánkat a Szűzanyának. Ilyenkor tartjuk az új kenyér ünnepét is. A búza állandó újjászületés, az élet jelképe, amely a magyar ember számára különös jelentőséggel bír. A magyar nemzet összefogását, életben maradását is szimbolizálja évszázadok óta. A nemzeti színű szalaggal átkötött kenyérrel fejezzük ki, hogy az élet és a haza összekapcsolódik – fogalmazott beszédében Lévai Jánosné. 

– A „Szegények Kenyerének” megszegése ünnep, amely méltón szimbolizálja, hogy az Úr a legmagasabb rangon tartja a nélkülözőket és a földi javak hiányától szenvedőket – emelte ki felszólalásában Farkas P. József, a Wojtyla Ház alapító-igazgatója. 

Sirkó László színművész műsorával folytatódott a ceremónia, miközben Szabó Sándor tárogatóművész nyújtott zenei aláfestést.

Harbula István atya, a Barátok temploma káplánja áldotta meg a friss, ropogós kenyeret, amelyből végül minden jelenlévő részesült. Mint mondta: a kenyér lényege, hogy táplálja testünket, hogy megérkezhessen oda, ahol a Jóisten vár minket. 

 

 

 

Hirdetés
A szervezetet a
Magyar Élelmiszerbank Egyesület támogatjahirdetés
PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés