Kezdőlap
YouTube
Facebook
RSS csatorna
E-mail küldése

Megfogható, meghallgatható kiállítás a Katona József Könyvtárban

| Feltöltve: | Forrás: www.kecskemetitv.hu | Rövid link: http://wojtyla.hu/s_!news/i__51/i__8810
Megfogható, meghallgatható kiállítással várja a Katona József Könyvtár a kecskemétieket. A hónap végéig megtekinthető tárlat a Tevan- család és nyomda kulturális örökségét mutatja be, eddig soha nem látott módon és részletességgel.

A békéscsabai Tevan Nyomda alakulásakor úttörőnek számított Magyarországon, mivel nem csak nyomtatással és sokszorosítással, hanem kiadással is foglalkozott. Ráadásul nem csak kiadta a könyveket, hanem művészi szintre emelte a nyomdai munkát. A Tevan Könyvtár és a Tevan Amatőrsorozat köteteiben olyan  szerzők műveit jelentették meg művészi igényű kivitelezésben, napjainkban egyedülálló értékű borításban, mint Ady Endre, Kosztolányi Dezső, Karinthy Frigyes, Juhász Gyula. Ezekből a kötetekből nyílt kiállítás ma délelőtt a Katona József könyvtár második emeletén, ahol nem csak a vitrinek mögött csodálhatjuk a könyveket, hanem akár meg is hallgathatjuk őket, vagy ilyen, érintő képernyős számítógépeken különböző játékokon keresztül ismerhetjük meg a Tevan család életét. De arra is van lehetőség, hogy névre szóló könyvjelzőt készítsünk, a valamely híressé vált illusztrációval díszítve. A kiállítás megtekinthető a könyvtár nyitvatartási idejében 2010. augusztus 3. és 28. között.

Hirdetés PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése
A szervezetet a
Magyar Élelmiszerbank Egyesület támogatjahirdetés
hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés