Kezdőlap
YouTube
Facebook
RSS csatorna
E-mail küldése

Megjelent a Hit és élet 2020-as egyházi kalendárium

| Feltöltve: | Rövid link: http://wojtyla.hu/s_!news/i__51/i__30089
Már kapható a plébániahivatalokban, a kecskeméti Korda Könyvesboltban, valamint a Wojtyla Barátság Központban a Kalendárium 2020 Hit és élet Bács-Kiskun megyében című kiadvány. A friss kötetet a kiadó Farkas P. József újságíró, valamint Koloh Elek szerkesztő mutatta be a nagyközönségnek Kalocsán, az Astriceum Érseki Múzeumban, dr. Bábel Balázs érsek személyes ajánlásával. (Fotók: Tódor Norbert)

A péntek délelőtti sajtótájékoztatón Koloh Elek kifejtette, milyen fejezetek gazdagítják az immáron 1992 óta megjelenő periodika még nyomdaillatú legújabb kiadását. – A dokumentum felhívja a figyelmet a 2020. szeptember 13-20. között Budapesten tartandó Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra, és természetesen ezúttal sem maradtak ki Bábel Balázs érsek úr nyilatkozatai, és a hit erejének különféle megnyilvánulásairól szóló írások. Továbbá igyekeztünk átfogó képet nyújtani az alföldi plébániák életéről, valamint a megye katolikus egyházi oktatásáról. Mindemellett helyett kaptak a könyvben a Wojtyla Ház legkiemelkedőbb idei rendezvényeiről szóló tudósítások, illetve egyes támogatók bemutatása is – fogalmazott a szerkesztő.

– Felkértem dr. Tóth Tamás püspöki kari titkár urat, aki egyháztörténelemmel is foglalkozik, hogy írjon egy rövid tanulmányt a kalocsai érsekség „Trianonjáról”. Tekintettel ama tényre, hogy 1920. június 4-én Trianonban az országhatárokkal együtt az egyházmegyék határvonalát is alaposan átrajzolták, mérhetetlenül fájó veszteséget okozva számunkra – tette hozzá Bábel Balázs érsek.

A címlapválasztásról is szót ejtett a főpásztor. – A borító fotója a kiskőrösi templom egyik freskójának részlete. A festményt annak idején lengyel művészek készítették hálából, amiért hazánk befogadta őket menekültként a II. világháború időszakában – fűzte gondolatai mellé a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye első embere.

Farkas P. József a kiadó részéről köszönetet mondott a kötet megszületésénél bábáskodó munkatársaknak, majd a beszélgetés résztvevői történelmi fejtegetésekbe bocsátkoztak, érintve a lengyel függetlenség visszaszerzését és a Horthy-korszakot is.

Záró momentumként Farkas P. József egy díszcsomagolású példányt nyújtott át Grócz Zitának, az érseki könyvtár vezetőjének.

 

 

 

Hirdetés PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése
A szervezetet a
Magyar Élelmiszerbank Egyesület támogatjahirdetés
hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés