Kezdőlap
YouTube
Facebook
RSS csatorna
E-mail küldése

Megjelent Oskolás János legújabb verseskötete Utam Istenhez címmel

| Feltöltve: | Rövid link: http://wojtyla.hu/s_!news/i__51/i__5661
A kecskeméti Wojtyla Ház közbenjárásával megjelent Oskolás János második verseskötete: Utam Istenhez címmel. A kiadó nem csak sikerre váró kiadói vállalkozásként tekint erre a munkára. Lélek legmélyéről érkező üzenetként ítélikmeg, amely ha értő fülekre talál örömet, boldogságot, megnyugvást kínál.
„Az alkotási, önkifejezési vágy egyidős az emberrel. Más kérdés, hogy ára van ennek is, mint mindennek. Ahogy a népi bölcselet mondja: „Aki dudás akar lenni, pokolra kell annak menni…” – Oskolás János életében megfordult ez az út: Előbb megjárta a szenvedélybetegek poklát, ahonnan az önkifejezés vágya és Istenbe vetett hite segítette visszajutni a normális emberi világba.”-részlet az előszóból. A szerző ebben verseskötetében is egyszerű rímrendszert használ, költeményei az emberek, az állatok és a természet szeretetéről szólnak, de felfogható minden egyes verse önálló imaként is. Mindenkinek figyelmébe ajánljuk ezt a verseskötetet, aki egy-két vidám percet szeretne magának rohanó világunkban. A verseskötet megvásárolható a Porta Egyesület irodájában is (Végh Mihály tér 5.). Végezetül egy kedves vers következzék a kötetből, amely a közelmúlt eseményét eleveníti fel: „A megújult Karol Wojtyla Gondviselés Házban Óh, Istenünk, magasztalunk – E szép helyen együtt vagyunk, Nagy az öröm, boldogságunk, Kegyelmedért mindig áldunk. Megújult az épületünk, Hol naponta étkezhetünk. Sok az éhes, szegény ember, Kit a srosa ide rendel. Tiszta, rendes körülményben – Szívünk hálás mindenképpen, Ebédünkkel, ha végeztünk, Add, Urunk, hogy művelődjünk. Erre is lesz lehetőség – Itt a könyvtár nagy segítség. Testünk-lelkünk karbantartva – Boldogabb az élet újra. Mindannyiunk örömére – Megváltónk dícsőségére, Köszönjük ezt Wojtylának, Hogy létünkre reményt áraszt; Lengyelhoni testvéreknek Álld meg, Jézus, e hű néped! -; Sponzoroknak, segítőknek, Épületet építőknek; De legfőképp mi Atyánknak – Ki követi, csak jót választ. Ő az út, az igazságunk – Ételünkön áldást látunk.”
Hirdetés PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése
A szervezetet a
Magyar Élelmiszerbank Egyesület támogatjahirdetés
hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés