Kezdőlap
YouTube
Facebook
RSS csatorna
E-mail küldése

Megszépül a Szent Mihály-, megépül a "lourdesi Szűz Mária" emlékhely Ladánybenén

| Feltöltve: | Farkas P. József | Rövid link: http://wojtyla.hu/s_!news/i__51/i__7496
Február 11-én, a Betegek Világnapján ünnepélyes keretek között jelölik ki Ladánybenén a leendő Mária emlékhely helyét. A részletekről Kardos Attila polgármestert kérdeztük.
- Hol kap helyet a készülő emlékhely? - A Porta Egyesület kezdeményezéséhez boldogan csatlakozott az önkormányzat is. Nagyboldogasszony a templomunk védőszentje, így a Mária emlékhelyet ezért is a templomkertben szeretnénk elhelyezni. Ennek kapcsán parképítésre, a környezet átalakítására és szépítésére is sor kerül. Szeretnénk, ha ez a hely kisebb közösségi események helyszínéül is szolgálhatna a jövőben. - Hogyan teremtik elő a szükséges költségeket? - Az önkormányzat költségvetésében biztosít bizonyos összeget, ami az alapanyagokra elegendő. De természetesen a lakosság közreműködésére is számítunk. Csatlakozott az ügyhöz Király József és Skultéti Árpád is, sokat köszönhetünk Bábel Balázs érsek úrnak és a Porta Egyesületnek, jelentős mozgósító erő plébánosunk, Földi Tibor is. Mindannyian bízunk abban, hogy ezzel is gazdagodik településünk; a kis közösségi/szakrális emlékhely mindenki örömére szolgál majd. - A Mária emlékhely mellett egy Szent Mihály emléke előtt adózó szakrális hely előkészítése is zajlik a településen. - Igen. Örülünk ennek a vállalásnak is. Amikor a hétköznapokban egyre inkább eltávolodunk egymástól, akkor ezeknek a közösségformáló kezdeményezéseknek még fontosabb szerep jut. Ez javára válik a településnek, az egyháznak és a közösségnek egyaránt.
Hirdetés PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése
A szervezetet a
Magyar Élelmiszerbank Egyesület támogatjahirdetés
hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés