Kezdőlap
YouTube
Facebook
RSS csatorna
E-mail küldése

Megújul a Wotyla Barátság Központ környéke

| Feltöltve: | Némethné Faragó Erika | Rövid link: http://wojtyla.hu/s_!news/i__51/i__3610
Az utóbb években nagy ütemű és arányú átalakítás, építkezés sorozat ment végbe a Mezei, a Horog és az Egressy utcák környékén. Az egykori földszintes városi alközpont eltűnni látszik. Átveszi a hagyományos építésű házak világát egy újabb, több szintes, lakótelepi birodalom. Vagyis megsokszorozódott az ott lakók száma. Súlyos gondok jelentkeznek a közlekedésnél, a parkírozásnál; mindig kisebb a zöldfelület. Azok akik tucat milliókat áldoztak a lakásokért, csalódnak, mert nem találnak emberi életre " sétára, gyerekekek szórakoztatására " alkalmas tereket a környéken.
Ha dr. Zombor Gábor tervei, szándékai valóra válhatnak, és ha Kecskemét ad a wadowicei testvérvárosi megállapodásban foglaltakra, akkor a 2008-as költségvetésbe bekerülhet egy komolyabb összeg, amely az előbbiekben említett társég rehabilitációját szolgálhatja. Konkréten tervbe vette a két város polgármestere, hogy amikorra II. János Pál pápát boldoggá avatják, Kecskemét egyetlen, a jeles egyházatyáról nevezett intézménye környékét rendbe teszi és azt a világszerte becsült, tisztelt személy emlékének ajánlja. A napokban a területen járt Nagy Ágnes, a város főkertésze, és a Porta egyesület valamint a Wojtyla Központ munkatársával bejárták a térséget, megvizsgálva milyen szempontokat kellene figyelembe venni a projekt elkészítésénél. Az kiderült, hogy nem könnyű a helyzet. A lakótelep lakóinak autóit egyelőre többségében a téren kell tárolni, hiszen nincs megfelelő mély- vagy magas-garázs a környéken. Ez nem könnyíti meg a helyzetet. Pedig az elképzelés szerint szükség lenne ott egy játszótérre is. Az elképzelések szerint a szociális intézmény melletti parkban állítanák föl II. János Pál pápa első megyei köztéri szobrát is.
Hirdetés PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése
A szervezetet a
Magyar Élelmiszerbank Egyesület támogatjahirdetés
hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés