Kezdőlap
YouTube
Facebook
RSS csatorna
E-mail küldése

Megújuló szakrális kis emlékek - A megye rendőrei is segítik a puszták kincseinek felkutatását

| Feltöltve: | Rövid link: http://wojtyla.hu/s_!news/i__51/i__5683
A Porta Egyesület Szent Ilonáról nevezett Kereszt Köre évekkel ezelőtt felvállalta, hogy az Alföldön található szakrális kisemlékeket, Mária képeket, szobrokat, kereszteket vigyázza és ha tudja, felújítja. E munkálatok során több száz hívő, vállalkozó, iparos segíti a civil szervezetet. A munkában szövetségesük a Bács-Kiskun megyei rendőr-főkapitányság. A kiskőrösi kapitány például a körzeti megbízottak segítségével készített egy összeállítást a megmentésre érdemes külterületi egyházi kincsekről.
Az aktivistáknak köszönhetően már eddig mint egy félszáz monumentumot sikerült megújítaniuk, de ez csak töredék részét adja az alföldi határ elhagyatott szakrális értékeinek. Jelenleg Lajosmizsén és Pálmonostorán folyik két kereszt felújítás előkészítése. A Porta aktivista Kollár Csaba – a Mizse Táp KFT. tulajdoinosa - önzetlen felajánlásának köszönhetően Lajosmizsén, Boldog Mihály aktivista jóvoltából Pálmonostorán születik újjá hamarosan egy-egy fogadalmi mű. Kecskeméten a Rávágy téren folynak a műszaki előkészüöletek a keresztállításhoz. Tervbe vették Dunaföldvári úton, a bevásárlóközponttal szemközti kereszt megújítását, megmentését is. Mindezek mellett a Porta szerepet vállalt a kecskeméti Szentháromság temető felújításában is.
Hirdetés PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése
A szervezetet a
Magyar Élelmiszerbank Egyesület támogatjahirdetés
hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés