Kezdőlap
YouTube
Facebook
RSS csatorna
E-mail küldése

Megújult az izsáki Góhér-kereszt

| Feltöltve: | Forrás: baon.hu | Rövid link: http://wojtyla.hu/s_!news/i__51/i__29745
Felújították Izsákon a Páhi és az Orgoványi út elágazásánál lévő keresztet, melyet Bábel Balázs érsek szentelt fel péntek délután. (Fotók: Mátyus István)

A Szent Ilona Kereszt Kör kezdeményezésére, közösségi összefogás nyomán újult meg a Páhi és az Orgoványi út elágazásánál található, eredetileg 1877-ben állított Krisztus-kereszt Izsákon – amit a helyiek Góhér-keresztként is emlegetnek -, melyet pénteken szentelt fel Bábel Balázs Kalocsa-Kecskemét érseke. Az ünnepélyes eseményen Tetézi Lajos helytörténész, Izsák díszpolgára köszöntötte a megjelenteket az önkormányzat nevében. Elmondta, hogy Izsákon és környékén elődeink által felállított kilenc szakrális emlék annak jele, hogy az izsákiak mindig a hit útját jártak, melynek ékes bizonyítéka a megújult szakrális emlék is, ami a mostani időkben szintén utat mutat a helyieknek.

Bajkó Zoltán Izsák plébánosa is üdvözölte a megjelenteket és a szeretettel vállalt áldozat értelméről, az egyéni kereszthordozás jelentőségéről beszélt. Bábel Balázs érsek mondott avató beszédet, majd megszentelte a felújított emlékhelyet, melynek lábánál ezt követően elhelyezték a Wojtyla Barátság Központ és az Izsáki Római Katolikus Egyházközség koszorúját.

A kecskeméti Szent Ilona Kereszt Kört és a Wojtyla Házat képviselve Farkas P. József – köszönete jeléül – egy-egy ajándék festménnyel honorálta Borsos István és Frankó János projektvezetők munkáját.

 

 

Hirdetés
A szervezetet a
Magyar Élelmiszerbank Egyesület támogatjahirdetés
PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés