Kezdőlap
YouTube
Facebook
RSS csatorna
E-mail küldése

Mi történt a héten Wojtyla Központ háza táján?

| Feltöltve: | Rövid link: http://wojtyla.hu/s_!news/i__51/i__5173
Valószínűleg a néhai pápa is elégedetten nézett le az égből Kecskemétre, ahol eseményekben - felemelő és hasznos programokban egyaránt - gazdag hetet zár a nevében és szellemiségében munkálkodó Wojtyla Ház. Még csak két hete ünnepelhettük a májusra felújított központ átadását - amelyért nem győzünk hálát adni égi és földi támogatóinknak - és máris bebizonyította az intézmény, hogy a külső megújulás belső újjászületéssel is együtt járt.
Gyermeknap alkalmából egy szép és tanulságos kirándulásra invitáltuk a Vörösmarty Mihály Általános Iskola hátrányos helyzetű diákjait a Kelemenszéki-tavakhoz, ahol a Kiskunsági Nemzeti Park szakemberének köszönhetően beavatott természetjárók lettek. Reményeink szerint mély nyomokat hagyott bennük a túra, és idővel talán csatlakoznak is a Wojtyla Ház égisze alatt a héten alakult Remete Szent Antal Baráti Körhöz, amelynek megszületését nagy érdeklődés övezte. Ez is arról tanúskodik, hogy velünk együtt sokan gondolják úgy: azokért a rászorulókért is ki kell állnunk, akik/amelyek nem tudnak szót emelni az érdekükben. Állati védenceinkkel ezután kiemelten szeretnénk foglalkozni, új rovatot is indítottunk, amelynek szerkesztéséhez várjuk az állatbarátok témafelvetéseit, javaslatait, hozzászólásait. Örömteli volt számunkra, hogy a héten a megújlt Wojtyla Ház adhatott otthont a Hajléktalanokért Szakmai Műhely és a Szociális Civil Kerekasztal összevont megbeszélésének, amelyen megerősítettek bennünket abban, hogy napjaink bizonytalan világában még nagyobb szükség van a központ szolgálatára. A szociális háló bővülő lyukai közül ugyanis egyre többen hullhatnak a földre, a nincstelenek közé. Továbbra is az a célunk, hogy őket, a csendes szegényeket felemeljük, a meleg étel mellé pedig hitet, bátorítást is adjunk számukra. Lélekemelő és szívetgyönyörködtető élményben lehetett része mindazoknak, akik részt vettek a tízéves Aurin Leánykar jubileumi hangversenyén, amelyet elismerésünk jeleként szerveztünk Durányik László világhírű kórusának. A rendezvény után egy emlékezetes délutánt és estét tölthettünk a lányokkal Bugacon. Különleges koncertjüket hangfelvételen is megörökítettük, ezért önöknek is részük lehet a nem mindennapi élményben. Tartsanak velünk a jövő héten is! Továbbra is olvassák híranyagainkat, hallgassák a Charitas Rádiót és nézzék a Porta TV műsorait!
Hirdetés PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése
A szervezetet a
Magyar Élelmiszerbank Egyesület támogatjahirdetés
hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés