Kezdőlap
YouTube
Facebook
RSS csatorna
E-mail küldése

Minél több embernek legyen meleg az otthonában! – Folytatódik a karitász Kandalló programja

| Feltöltve: | Forrás: magyarkurir.hu | Rövid link: http://wojtyla.hu/s_!news/i__51/i__30895
Folytatódik a Katolikus Karitász „Kandalló” elnevezésű országos programja, melynek keretében a szeretetszolgálat tűzifaadománnyal segíti a rászorulókat.

Hideg van, a december rég bekopogott az ajtón. Rövidülnek a nappalok, sok időt kell házon belül tölteni. A 73 éves Margit néni Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, Szuhakállón egy kétszintes ház szuterénjében lakik. Jöttünkre elzárja a gázt az aznapi ebéd alatt, s ahogy van, kijön a kapuhoz. Nem fázik, ne aggódjunk, megszokta a hideget – mondja, miközben én felhúzom a második kabát cipzárját is.
Lesz öröm, ha hazajönnek! – mondja Margit néni a fiára és élettársára utalva. Elkezdjük lepakolni a fát, míg ő megosztja életének fontos emlékeit, mesél két elhunyt férjéről, a gyárban töltött hosszú évek fáradságos munkájáról és az erőfeszítéseiről, hogy visszavásárolja mostani lakóházát. Hárman fiatalok próbálunk hozzá-hozzászólni, de nekünk együtt sincs ennyi tapasztalatunk, mint Margit néninek.

Abban azonban biztosak vagyunk, hogy nem ő az egyetlen, akinek délelőttönként egy kutya és egy egerésző cica a társa az aznapi ebéd elkészítésében, s akinek szomszédai kíváncsian néznek ki a karitászos autó érkezésekor. Hála az adományozóknak, Margit néninek ezen a télen már nem kell aggódnia a fűtés miatt, s vele együtt reméljük, hogy hamarosan vissza tudja vásárolni teljesen házát is.

Hirdetés PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése
A szervezetet a
Magyar Élelmiszerbank Egyesület támogatjahirdetés
hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés