Kezdőlap
YouTube
Facebook
RSS csatorna
E-mail küldése

Miniszter kínálta az ebédet Hetényben

| Feltöltve: | Rövid link: http://wojtyla.hu/s_!news/i__51/i__3934
Karol Wojtyla terített asztalt Hetényegyházán, a templom mellett fölállított sátorban a Kalmár család valamint a IKO Magyarország Kereskedelmi Kft., a világ második legnagyobb zsindely (tetőfedő anyag) gyártója jóvoltából advent negyedik vasárnapján. A program szervezője a Karol Wojtyla Barátság Központ volt. A délelőtti szentmisét és a karácsonyt köszöntő/váró ünnepségeket követően, Gyenesei István miniszter és felesége osztotta a forró gulyást. A testvéri együttlét másfélszáz vendéget vonzott, de sok finomság jutott az otthon maradóknak, szomszédoknak, barátoknak is. A Cseh pékség kakós perece pedig, biztosan sok-sok hetényi lakás karácsonyfáján díszlik majd.
A Jóisten kitűnő idővel áldotta meg az ünneplőket. Száz ágra sütött a nap és a sugarak barátságos meleget teremtettek a hatalmas hetényi sátorban. Mindenek előtt Mezei Ferenc atya köszöntötte a híveket, a vendégeket és a szponzorokat. Közöttük is kiemelten Gyenesei István miniszter urat, aki feleségével jött el, hogy elhozza ajándékait, barátságát, szeretetét, de ott voltak – érkezéséről hallva – a megye és a város vezetői is. Kalmár Pál, a híres-neves Kalmár Csárda tulajdonosa, chef-je gondolta úgy, hogy ezen az adventi vasárnapon ne Kecskemét központjában, hanem Hetényben vendégeljék meg a közösséget, ott, ahová ő - családjával egyetemben - tartozónak tudja magát. Az önkormányzati tárca első embere, Gyenesei István ünnepi beszédében a szeretetről, Krisztus legfontosabb adományáról beszélt. - Nagy csapás, hogy istentelen világban élünk, amikor minden kiüresedik, anyagiassá válik, ahol istentelenségnek az embertelenség válik a szinonimájává - mondta a miniszter. Majd elismerően szólt a hetényi adventi rendezvényről, amely szép példa ebben az elvadult világban, hiszen érző, jó szívű emberek teremtették meg áldozatokkal, vállalásaikkal. Ezek a találkozások lehetőséget kínálnak arra, hogy a válságos világban, nyerjünk némi hitet, erőt, a napi küzdelmekhez. Hitet az élethez, a cselekvéshez. Farkas P. József, a Porta Közösségek Szövetségének elnöke ezt az alkalmat ragadta meg, hogy az épülő, az emelkedésében megakadt kékesdi (Baranya megye) templom és közösségi ház végleges befejezéséhez támogatást kérjen. Átadott egy fotóalbumot, amely néhány hete készült, a Porta delegáció kékesdi látogatásakor. Az ebben látható képek vizuálisan jól tükrözik a jelenlegi helyzetet. Bárkányi Ernő érseki tanácsos, a Barátok Temploma igazgatója, a Porta elnöke mondta el a közösség élén az asztali áldást. Ezt követően az agapén a Gyenesei család kínálta föl szolgálatait. A házaspár kedves, baráti üdvözlések közepette osztotta ki a meleg éltelt és a süteményeket. A hetényi plébánián úgy tervezik, megpróbálnak hagyományt teremteni a kezdeményezésből, mert a hívek egységes véleménye így összegezhető: Jó volt együtt lenni.
Hirdetés PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése
A szervezetet a
Magyar Élelmiszerbank Egyesület támogatjahirdetés
hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés