Kezdőlap
YouTube
Facebook
RSS csatorna
E-mail küldése

Mons. Slawomir Oder gratulált a Wojtyla Ház programjához

| Feltöltve: | Rövid link: http://wojtyla.hu/s_!news/i__51/i__5300
A kecskeméti Wojtyla Ház – a szülőváros, Wadowice egyházi ás világi vezetőinek köszönhetően - egyre ismertebb és (kezdeti teljesítményeit jóval fölül értékelve) egyre népszerűbb lesz a II. János Pál pápát tisztelő nemzetközi hívő seregek előtt. A Kecskemétet képviselő delegáció a napokban nekik köszönhetően találkozhatott, beszélgethetett – a többi között – Mons. Slawomir Oder, vikáriussal, a II. János Pál pápa szenttéavatását intéző szigorúan szabályozott eljárás posztulátorával. Röviden szeretnénk őt bemutatni: Mons. dr. Slawomir Oder, a lengyelországi Chelmzában született 1960-ban. 1989-ben szentelték a Pelplini Egyházmegye papjává. Jelenleg a Toruni Egyházkerület munkatársa. Hosszú évekig működött Rómában. Oder 2001 óta ítélkező vikáriusa a római lelkészi hivatal fellebviteli bíróságának. A Szűz Mária Templom plébánosa San Giuseppe Benedettoban. A II. János Pál boldoggá avatási eljárásának előkészítő prelátusa.
Alkalmunk volt részletesen is tájékozódni arról, hogy miként áll – jelenlegi szakaszában – a folyamat. Elmondhattuk a nagy tekintélyű tudósnak, hogy mi magunk is csodákat észleltünk a Wojtyla Ház építése során. Kértük, hogy vegyék ezeket is számításba a bizonyságtételeknél. Mint ismeretes, 2007. április másodikán kezdődött el a Szenttéavatási Ügyek Kongregációjánál II. János Pál boldoggáavatási eljárása. Jelenleg az erények hősi fokon történt gyakorlásáról szóló positio kidolgozásának összetett folyamatánál tartunk – nyilatkozta Oder prelátus, az ügy posztulátora. Az eljárásnak ez a szakasza lehetővé teszi egyes részletek esetleges elmélyítését. Munkájáról beszélve a prelátus elmondta, hogy mindig szem előtt tartja XVI. Benedek pápa szavait, aki sokszor nyilvánosan érdeklődött az ügy állása iránt: „Dolgozzatok gyorsan, de kifogástalanul!” A pápa szavai érvényesek az eljárásnak ebben a szakaszában is, és minden érintett személyre vonatkoznak. Ez a tény egyrészt nagy nyugalommal tölt el, mert tudatában vagyok annak, hogy az eddig végzett munkát a pápa szavainak megfelelően végeztem, másrészt bizalommal teli és türelmes várakozásra késztet, arra törekedve, hogy a jelenlegi szakasz is a hasonló típusú kánoni eljárásokra jellemző komolysággal és szigorúsággal folytatódjék. (Interjúnk – a beszélgetőpartner visszaigazolása után – hamarosan olvasható lesz honlapunkon.)
Hirdetés PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése
A szervezetet a
Magyar Élelmiszerbank Egyesület támogatjahirdetés
hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés