Kezdőlap
YouTube
Facebook
RSS csatorna
E-mail küldése

Művészek találkoztak Király Józsefnél

| Feltöltve: | Tódor Norbert | Rövid link: http://wojtyla.hu/s_!news/i__51/i__29150
Immár 16 éve rendezett találkozót a kecskeméti és környéki művészek számára Király József. A baráti összejövetelen frissen készült alkotásaikkal ismertették meg egymást, azonban a szabadtéri tárlat kevésbé fontos része volt a találkozónak. Lényeg, hogy összejöttek, egy kellemes hangulatú délutánt töltöttek együtt, beszélgettek, jól érezték magukat a vendégek. (Fotók: Mátyus István)

2002 nyarán indult a találkozó úgy, hogy üres falakra festett képeket Gyenes Péter és egyik barátja. Amikor elkészültek, arra gondoltak, jó lenne megmutatni a festményeket barátaiknak, művésztársaiknak. Az első alkalomból aztán évente visszatérő sorozat lett, ahol a kecskeméti és környéki képzőművészek jelentős hányada rendre képviselteti magát.

Szombaton mintegy 50 művész vett részt a találkozón. Az egynapos szabadtéri kiállításon alkalom nyílt arra, hogy ki-ki bemutassa idén készült műveit, beszéljen terveiről, készülő kiállításairól, és egy jót beszélgessen művésztársaival.

– Fontos, hogy itt megismerhetik egymást az emberek. A művészeknek van egy saját zárt burka, azonban ilyenkor együtt lehet mindenki, beszélgethetnek, jól érezhetik magukat. Itt soha nincs szó se politikáról, se vallásról, se semmi ilyesmiről, ez csak a művészetről szól – mondta Király József.

Hirdetés
A szervezetet a
Magyar Élelmiszerbank Egyesület támogatjahirdetés
PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés