Kezdőlap
YouTube
Facebook
RSS csatorna
E-mail küldése

Művészek találkoztak Király Józsefnél

| Feltöltve: | Tódor Norbert | Rövid link: http://wojtyla.hu/s_!news/i__51/i__29150
Immár 16 éve rendezett találkozót a kecskeméti és környéki művészek számára Király József. A baráti összejövetelen frissen készült alkotásaikkal ismertették meg egymást, azonban a szabadtéri tárlat kevésbé fontos része volt a találkozónak. Lényeg, hogy összejöttek, egy kellemes hangulatú délutánt töltöttek együtt, beszélgettek, jól érezték magukat a vendégek. (Fotók: Mátyus István)

2002 nyarán indult a találkozó úgy, hogy üres falakra festett képeket Gyenes Péter és egyik barátja. Amikor elkészültek, arra gondoltak, jó lenne megmutatni a festményeket barátaiknak, művésztársaiknak. Az első alkalomból aztán évente visszatérő sorozat lett, ahol a kecskeméti és környéki képzőművészek jelentős hányada rendre képviselteti magát.

Szombaton mintegy 50 művész vett részt a találkozón. Az egynapos szabadtéri kiállításon alkalom nyílt arra, hogy ki-ki bemutassa idén készült műveit, beszéljen terveiről, készülő kiállításairól, és egy jót beszélgessen művésztársaival.

– Fontos, hogy itt megismerhetik egymást az emberek. A művészeknek van egy saját zárt burka, azonban ilyenkor együtt lehet mindenki, beszélgethetnek, jól érezhetik magukat. Itt soha nincs szó se politikáról, se vallásról, se semmi ilyesmiről, ez csak a művészetről szól – mondta Király József.

Hirdetés PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése
A szervezetet a
Magyar Élelmiszerbank Egyesület támogatjahirdetés
hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés