Kezdőlap
YouTube
Facebook
RSS csatorna
E-mail küldése

Nagypénteki program a Wojtyla Házban

| Feltöltve: | Rövid link: http://wojtyla.hu/s_!news/i__51/i__7887
Húsvéti keresztúttal kezdi a nagypénteki megemlékezést április 2-án a kecskeméti Porta Egyesület. A Wojtyla Barátság Központ gondozottaival közösen az Arborétumban, a Mária kápolna melletti stációk imádságos végigjárásával emlékeznek Krisztus kereszthalálára, majd közösen fogyasztják el a böjti ebédet.

Éppen nagypéntekre esik II. János Pál pápa égi hazatérésének ötödik évfordulója, amiről számos programmal emlékeznek meg a róla elnevezett házban. Ekkorra tervezik az épület előtti közterület, a leendő Wojtyla tér névadó ünnepségét is, amelynek keretében kijelölik a helvéciai Hegede Kertészet jóvoltából kialakuló kert helyét, és bejelentik, hogy komoly adomány érkezett a szomszédos ház megvásárlására meghirdetett gyűjtés keretében, ami belátható közelségbe hozta a Wojtyla Barátság Központ bővítését. A program este 21 órától közös gyertyafényes imádsággal folytatódik. A pápa emléke előtt adózók együtt várják meg a 21 óra 37 percet, II. János Pál halálának időpontját, amikor a Barátok templomának kereplői is megszólalnak. 2010-től – a korábbi Szent Anna napja volt - ezt a napot, azaz április 2-át tekintik a Wojtyla Ház hivatalos búcsú napjának.

Hirdetés PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése
A szervezetet a
Magyar Élelmiszerbank Egyesület támogatjahirdetés
hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés