Kezdőlap
YouTube
Facebook
RSS csatorna
E-mail küldése

Napi evangélium - „Aki hisz a Fiúban, annak örök élete van; aki pedig nem hisz a Fiúnak, az nem nyeri el az örök életet"

| Feltöltve: | Forrás: www.katolikus.hu | Rövid link: http://wojtyla.hu/s_!news/i__51/i__8067
Abban az időben így tanított Jézus: „Aki a mennyből jön le, az mindenki fölött áll. Aki viszont a földről való, az földies, és a földi dolgokról beszél. Aki a mennyből való, az felülmúl mindenkit.

Arról tesz tanúságot, amit látott és hallott, tanúságtételét azonban senki sem fogadja el. Ám, aki mégis elfogadja tanúságát, az megerősíti, hogy az Isten igazmondó. Akit Isten küldött, Isten igéit hirdeti, mert Isten nem adja szűkösen a Szentlelket. Az Atya szereti a Fiút, és mindent az ő kezébe helyezett. Aki hisz a Fiúban, annak örök élete van; aki pedig nem hisz a Fiúnak, az nem nyeri el az örök életet, hanem Isten büntetése sújtja.”
Jn 3,31-36


Elmélkedés:

A Nikodémussal folytatott párbeszédet és Keresztelő János tanúságtételét zárja le a mai rész János evangéliumában, amelynek érdekessége az örök életet elnyerő hívők és az isteni ítélet alá eső nemhívők közötti megosztottság. Bár mindenkinek lehetősége van arra, hogy megértse a Szentlelket és elfogadja Krisztust az Isten Fiának, mégis egyesek elutasítják a mennyei Atya küldöttét, Jézust.
A hívők számára érthetetlen a nemhívők viselkedése, de valószínűleg fordítva is ugyanígy van. A „földies” és a „mennyei” gondolkodás és viselkedés közti ellentmondás kibékíthetetlennek tűnik. Az aratásig ugyanis együtt kell nőnie a konkolynak is a búzával, az ítélet csak később jön el. Mi persze sokszor türelmetlenkedünk, azonnali igazságszolgáltatást szeretnénk, hogy minél előbb napvilágra kerüljön az igazság. Isten másképp sokszor másképp tervez, s megengedi a pillanatnyi rosszat is egy későbbi nagyobb jó érdekében.
© Horváth István Sándor

Hirdetés PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése
A szervezetet a
Magyar Élelmiszerbank Egyesület támogatjahirdetés
hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés