Kezdőlap
YouTube
Facebook
RSS csatorna
E-mail küldése

Napi Evangélium: "Akkor örülni fog szívetek, és örömeteket senki sem veszi el többé tőletek."

| Feltöltve: | Forrás: www.katolikus.hu | Rövid link: http://wojtyla.hu/s_!news/i__51/i__8270
Búcsúbeszédében Jézus így szólt tanítványaihoz: Bizony, bizony, mondom nektek: ti majd sírtok és jajgattok, a világ azonban örülni fog. Ti szomorkodtok, de szomorúságtok örömre fordul. Az asszony is, amikor szül, szomorkodik, mert eljött az ő órája; de amikor megszülte gyermekét, már nem emlékszik gyötrelmeire, mert örül, hogy ember született a világra.

Így ti is most szomorkodtok ugyan, de majd viszontlátlak titeket. Akkor örülni fog szívetek, és örömeteket senki sem veszi el többé tőletek. Azon a napon már nem lesz több kérdeznivalótok tőlem.
Jn 16,20-23a


Elmélkedés:

Jézus szenvedésének óráiról beszél tanítványainak. Ez az idő félelemmel és szomorúsággal teli lesz a tanítványok számára, miközben a világ örülni fog. A tanítványok szomorúsága azonban hamarosan örömre fog változni, mégpedig olyan örömre, amit senki sem tud ezután elvenni tőlük. Ez az öröm a viszontlátás öröme, a feltámadt Krisztussal való találkozás öröme. Ezt az örömöt valójában még Jézus távozása a mennybe sem szünteti meg a későbbiekben, hiszen hamarosan elérkezik a Szentlélek, aki Krisztus küldetését folytatja a világban. Lelke által Krisztus él bennem, az ő élete folytatódik az én életemben.
© Horváth István Sándor

Hirdetés PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése
A szervezetet a
Magyar Élelmiszerbank Egyesület támogatjahirdetés
hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés