Kezdőlap
YouTube
Facebook
RSS csatorna
E-mail küldése

Napi Evangélium - „Az én juhaim hallgatnak szavamra. Ismerem őket, és ők követnek engem."

| Feltöltve: | Forrás: www.katolikus.hu | Rövid link: http://wojtyla.hu/s_!news/i__51/i__8141
Abban az időben a templomszentelés ünnepét ülték Jeruzsálemben. Tél volt. Jézus éppen a templomban járt, Salamon oszlopcsarnokában. A zsidók körülvették őt, és megkérdezték: „Meddig tartasz még bizonytalanságban minket? Ha te vagy a Messiás, mondd meg nekünk nyíltan!”

Jézus így felelt: „Mondtam már nektek, de nem hiszitek el. Cselekedeteim, amelyeket Atyám nevében művelek, tanúságot tesznek rólam. De ti nem hisztek, mert nem vagytok juhaim közül valók. Az én juhaim hallgatnak szavamra. Ismerem őket, és ők követnek engem. Én örök életet adok nekik. Nem vesznek el soha, és senki sem ragadja el őket kezemből. Atyám, aki nekem adta őket, hatalmasabb mindenkinél: senki sem ragadhatja el őket Atyám kezéből. Én és az Atya egy vagyunk.”
Jn 10,22-30


Elmélkedés:

Felelősségérzet és határozottság sugárzik Jézus szavaiban. A jó pásztor felelősségérzete a rábízottak felé, hiszen az a küldetése, hogy irgalmas szeretettel mindenkit hívjon, visszahívjon és elvezessen Istenhez. Ugyanakkor határozott is, tudja küldetésének tétjét: mindenkit el kell vezetnie, s nem hagyhatja, hogy Isten és az ő szeretete nélkül elvesszenek az emberek. Pásztornak felismerni, követendő példának elismerni, ez a mi feladatunk. Hinni abban, hogy az életre, az örök életre vezet, ez a mi felelősségünk. Egykor sokan elbizonytalanodtak, visszautasították Jézust vagy nem hittek benne. Mi hallgassunk rá, engedjük, hogy vezessen minket az üdvösséget adó Isten felé.
© Horváth István Sándor

Hirdetés PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése
A szervezetet a
Magyar Élelmiszerbank Egyesület támogatjahirdetés
hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés