Kezdőlap
YouTube
Facebook
RSS csatorna
E-mail küldése

Napi evangélium - „Bocsásd meg vétkeinket, miképpen mi is megbocsátunk az ellenünk vétkezőknek!"

| Feltöltve: | Forrás: www.katolikus.hu | Rövid link: http://wojtyla.hu/s_!news/i__51/i__7634
2010. február 23. – Kedd A hegyi beszédben Jézus így szólt tanítványaihoz: „Amikor imádkoztok, ne szaporítsátok a szót, mint a pogányok! Azt hiszik ugyanis, hogy akkor nyernek meghallgatást, ha sokat beszélnek. Ne utánozzátok őket! Hiszen mennyei Atyátok tudja, mire van szükségtek, még mielőtt kérnétek őt.

Ti tehát így imádkozzatok:
Mi Atyánk, aki a mennyekben vagy,
szenteltessék meg a te neved;
jöjjön el a te országod;
legyen meg a te akaratod,
amint a mennyben, úgy a földön is.
Mindennapi kenyerünket add meg nekünk ma;
és bocsásd meg vétkeinket, miképpen mi is megbocsátunk az ellenünk vétkezőknek;
és ne vígy minket a kísértésbe, de szabadíts meg a gonosztól!
Mert ha ti megbocsátjátok az embereknek, hogy (ellenetek) vétettek, mennyei Atyátok nektek is megbocsátja bűneiteket. De ha ti nem bocsátotok meg az embereknek, Atyátok sem bocsátja meg nektek bűneiteket.”
Mt 6,7-15
 

Elmélkedés:

Istennel való kapcsolatunk alaphangját adja meg az a mód, ahogyan imádkozunk. Jézus arra bátorít minket, hogy ez a kapcsolat legyen bizalomteljes és közvetlen. Bátran szólítsuk Isten Atyánknak, hiszen ő nem egy emberektől távoli világban, létmódban él, hanem állandó kapcsolatban van velünk, csak sajnos ezt a kapcsolatot mi megszakítjuk, valahányszor szembeszegülünk vele és bűnt követünk el. A legszentebb imában a mi Urunk többek között azt tanítja nekünk, hogy Isten irgalmas, aki megbocsát nekünk, s mi is legyünk irgalmasok, akik készséggel megbocsátunk embertársainknak. A nagyböjti idő a megbánásra ad lehetőséget nekünk, arra, hogy bűneinket megbánva visszatérjünk Istenhez és felebarátainkkal is kiengesztelődjünk.
© Horváth István Sándor

Hirdetés PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése
A szervezetet a
Magyar Élelmiszerbank Egyesület támogatjahirdetés
hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés