Kezdőlap
YouTube
Facebook
RSS csatorna
E-mail küldése

Napi Evangélium - „Én vagyok az élet kenyere. Aki hozzám jön, nem éhezik többé; és aki bennem hisz, nem szomjazik sohasem.”

| Feltöltve: | Forrás: www.katolikus.hu | Rövid link: http://wojtyla.hu/s_!news/i__51/i__8100
Abban az időben, amikor Jézus az örök élet kenyeréről beszélt, így szóltak hozzá a tömegből: „Hadd lássuk, milyen csodát művelsz, hogy higgyünk neked! Mit tudsz tenni?

Atyáink mannát ettek a pusztában, amint az írás mondja: Égből való kenyeret adott enni nekik.” Jézus így felelt: „Bizony, bizony, mondom nektek; nem Mózes adott kenyeret az égből, hanem Atyám adja az igazi mennyei kenyeret. Az az Isten kenyere, amely leszállt a mennyből, és életet ad a világnak.” „Uram – kiáltották –, add nekünk mindig ezt a kenyeret!” Jézus így válaszolt: „Én vagyok az élet kenyere. Aki hozzám jön, nem éhezik többé; és aki bennem hisz, nem szomjazik sohasem.”
Jn 6,30-35


Elmélkedés:

Az élet kenyeréről mondott beszéd a kenyerek csodálatos megszaporítása után hangzott el Jézustól. A csoda nem volt elég a nép számára, s újabbakat kérnek, amelyek Jézus istenségét igazolják. Ő azonban nem teljesíti kérésüket, hanem tanítást ad nekik a lelki kenyérről, amely az ember számára az örök életet biztosítja. A beszéd sikeresnek mondható abból a szempontból, hogy az emberek erre az új kenyérre, új eledelre kezdenek vágyakozni, de az is igaz, hogy ebben most még csak földi, testi táplálékot gondolnak, s nem sejtik, hogy e lelki táplálékban Jézus önmagát adja majd nekik. Ő az a kenyér, amelyet a mennyei Atya ad az embereknek és minden kor emberének, hogy örök életünk legyen.
© Horváth István Sándor

Hirdetés PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése
A szervezetet a
Magyar Élelmiszerbank Egyesület támogatjahirdetés
hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés