Kezdőlap
YouTube
Facebook
RSS csatorna
E-mail küldése

Napi evangélium - „Ha megtartjátok parancsaimat, megmaradtok szeretetemben, ahogy én is megtartottam Atyám parancsait, és megmaradok az ő szeretetében."

| Feltöltve: | Forrás: www.katolikus.hu | Rövid link: http://wojtyla.hu/s_!news/i__51/i__7656
2010. február 24. – Szerda, Szent Mátyás apostol Jézus így tanított az utolsó vacsorán: „Amint engem szeret az Atya, úgy szeretlek én is titeket. Maradjatok meg az én szeretetemben! Ha megtartjátok parancsaimat, megmaradtok szeretetemben, ahogy én is megtartottam Atyám parancsait, és megmaradok az ő szeretetében. Ezeket azért mondtam nektek, hogy az én örömöm legyen bennetek, és örömötök ezzel teljes legyen. Az az én parancsom, hogy szeressétek egymást, amint én szerettelek titeket!

Nagyobb szeretete senkinek sincs annál, mint annak, aki életét adja barátaiért. Ti barátaim vagytok, ha megteszitek, amit parancsolok nektek. Nem mondalak titeket többé szolgának, mert a szolga nem tudja, mit tesz az ura. Barátaimnak mondalak benneteket, mert mindazt, amit hallottam Atyámtól, tudtul adtam nektek. Nem ti választottatok engem, hanem én választottalak titeket; és arra rendeltelek, hogy elmenjetek és gyümölcsöt hozzatok: maradandó gyümölcsöt. Bármit kértek az Atyától az én nevemben, megadja nektek. Azt parancsolom nektek, hogy szeressétek egymást!”
Jn 15,9-17

Elmélkedés:

A mai napon Szent Mátyás apostolt ünnepeljük, akit nem személyesen Jézus választott a Tizenkettő közé, hanem a mennybemenetelt követően a többi apostol választotta meg őt az áruló Júdás helyett. Abban biztosak lehetünk, hogy ő is a tanítványi kör tagjai közé tartozott, együtt járt Jézussal tanító útja során. A választás célja az, hogy ismét teljes legyen a Tizenkettő testülete, akiknek az a feladata, hogy elmenvén az egész világra hirdessék Jézus feltámadását. E tanúságtételhez ad erőt nekik a Szentlélek, hogy a Jézus szeretetésről szóló tanúságtételük eredményes legyen. Az apostoli küldetésből mi, megkeresztelt emberek is részesedünk, akiknek az a küldetésünk, hogy a világban életünkkel hirdessük a szeretet örömhírét.
© Horváth István Sándor

Hirdetés PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése
A szervezetet a
Magyar Élelmiszerbank Egyesület támogatjahirdetés
hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés