Kezdőlap
YouTube
Facebook
RSS csatorna
E-mail küldése

Napi Evangélium - "Ha testvéred vétkezik ellened, menj, és figyelmeztesd őt négyszemközt!"

| Feltöltve: | Forrás: www.katolikus.hu | Rövid link: http://wojtyla.hu/s_!news/i__51/i__8896
Jézus egy alkalommal így oktatta tanítványait: Ha testvéred vétkezik ellened, menj, és figyelmeztesd ?t négyszemközt! Ha hallgat rád, megnyerted testvéredet. Ha azonban nem hallgat rád, vigyél magaddal egy vagy két társat, hogy kettőnek a tanúbizonysága vagy háromé tanúsítsa a dolgot. Ha rájuk sem hallgat, mondd meg a hívek közösségének! Ha a hívek közösségére sem hallgat, vedd úgy, mintha pogány volna vagy vámos. Bizony, mondom nektek: Amit megköttök a földön, meg lesz kötve a mennyben is, és amit feloldotok a földön, fel lesz oldva a mennyben is. És bizony, mondom nektek: Ha ketten közületek valamiben egyetértenek a földön, és úgy kérik, megkapják azt mennyei Atyámtól. Mert ahol ketten vagy hárman összejönnek az én nevemben, ott vagyok közöttük.

Elmélkedés: A mai evangéliumban arra ad Jézus javaslatot, hogy az egymás közti nézeteltéréseket miként lehet testvéri módon elrendezni. Azt tanácsolja, hogy igyekezzünk jó hatással lenni másokra, amikor valamilyen hibára figyelmeztetünk. Jól tudjuk, hogy milyen nehéz beismerni a hibát, s talán még nehezebb változtatni önmagunkon. Ha jószándékkal szeretnénk másoknak segíteni, hogy kijavítsák hibáikat és felülemelkedjenek emberi gyengeségeiket, akkor ? bármennyire is furcsának t?nik ? a változást magunkon kell elkezdenünk. Szavakkal nagyon nehéz bárkit is meggy?zni, hogy változzon meg, de ha mi képesek vagyunk a javulásra, akkor ez példa lehet másoknak. Természetesen el?fordulhat az is, hogy nekünk sem megy a változás. De ez figyelmeztessen minket, hogy legyünk türelmesek másokkal. Els?sorban ne a másik emberben található rosszal küzdjünk, hanem azzal, ami bennünk van.
© Horváth István Sándor

Hirdetés PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése
A szervezetet a
Magyar Élelmiszerbank Egyesület támogatjahirdetés
hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés