Kezdőlap
YouTube
Facebook
RSS csatorna
E-mail küldése

Napi Evangélium - „Isten országa olyan, mint amikor az ember magot vet a földbe."

| Feltöltve: | Forrás: www.katolikus.hu | Rövid link: http://wojtyla.hu/s_!news/i__51/i__7401
2010. január 29. – Péntek Abban az időben Jézus ezt mondta a tömegnek: „Isten országa olyan, mint amikor az ember magot vet a földbe. Utána akár alszik, akár ébren van, éjjel vagy nappal, a mag kicsírázik és szárba szökken, maga sem tudja hogyan. A föld magától hoz termést: Először szárat, aztán kalászt, majd telt szemet a kalászban. Mikor pedig a termés engedi, az ember mindjárt fogja a sarlót, mert itt az aratás.”
Majd folytatta: „Mihez hasonlítsuk az Isten országát? Milyen példabeszéddel szemléltessük? Olyan, mint a mustármag, amely, amikor elvetik a földbe, kisebb minden más magnál a földön. Mikor azonban elvetik, kikel és minden kerti veteménynél nagyobb lesz. Nagy ágakat hajt, úgyhogy az ég madarai az árnyékában laknak.” Sok hasonló példabeszédben hirdette nekik az igét, mert így tudták megérteni. Példabeszéd nélkül nem szólt hozzájuk. Mikor azonban egyedül volt tanítványaival, mindent megmagyarázott nekik. Mk 4,26-34 Elmélkedés: A magvetőről és a mustármagról szóló példázatok az Isten Országának szüntelenül növekvő természetéről szólnak, s e növekedést Isten adja. Jézus azért beszél egyszerű szavakkal az Isten Országáról, hogy mindenki megértse. Nem szükséges magas képzettség ahhoz, hogy valaki felfogja tanításának lényegét, hanem elegendő, ha nyitott szívvel hallgatjuk. Az igehirdetőknek ugyanilyen egyszerűséggel és világosan kell beszélniük e titokzatosan megvalósuló és növekvő Országról, amelynek valósága az ő számukra is fokozatosan tárul fel. Minél többet megismerünk és befogadunk az isteni szándékból, annál többről tehetünk tanúságot. (Horváth István Sándor)
Hirdetés PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése
A szervezetet a
Magyar Élelmiszerbank Egyesület támogatjahirdetés
hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés