Kezdőlap
YouTube
Facebook
RSS csatorna
E-mail küldése

Napi Evangélium: Jobb nektek, ha én elmegyek, mert ha nem megyek el, a Vigasztaló nem jön el hozzátok.

| Feltöltve: | Forrás: www.katolikus.hu | Rövid link: http://wojtyla.hu/s_!news/i__51/i__8242
Búcsúbeszédében Jézus ezt mondta tanítványainak: „Most elmegyek ahhoz, aki küldött engem. Senki sem kérdi közületek, hová mégy. De mivel ezt mondtam nektek, szomorúság tölti el szíveteket.

Pedig én az igazságot mondom: Jobb nektek, ha én elmegyek, mert ha nem megyek el, a Vigasztaló nem jön el hozzátok. De ha elmegyek, majd elküldöm őt nektek. Amikor eljön, meggyőzi majd a világot a bűnről, az igazságról és az ítéletről. A bűnről: mert nem hittek bennem. Az igazságról: mert az Atyához megyek, és már nem láttok engem. Az ítéletről: mert a világ fejedelmét már elítélték.”
Jn 16,5-11


Elmélkedés:

Jézus arról beszél a mai evangélium szerint a tanítványoknak, hogy ne szomorkodjanak távozása miatt, hanem örüljenek, mert elmenetelét követően elküldi a Szentlelket, aki mindig az őt követőkkel marad. Az eljövendő Szentlelket Jézus többször is az Igazság Lelkének nevezi, aki megvilágosítja a bűnösök értelmét, hogy felismerjék vétkeiket és bűnbánatot tartsanak. Ezzel elkerülhetik azt, hogy a végső ítéletkor a kárhozatra kerüljenek.
Sok ember ugyanis nem látja át, hogy milyen súlyos dolog az, ha Isten ellen bűnt követ el, s nem gondol annak következményeire. Pedig aki a földi életben visszautasítja Isten szeretetét és nem fogadja el az ő irgalmát, az a halál utáni életben is kizárja magát az Istennel való közösségből. Ahogyan a Szentlélek az Isten ajándéka számunkra, ugyanúgy a bűnbánat és a kiengesztelődés is. Felébreszti bennünk a vágyat, hogy visszatérjünk hozzá az atyai házba. Ne halasszuk el ezt a lehetőséget, hanem induljunk felé, az irgalom Istene felé.
© Horváth István Sándor

Hirdetés PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése
A szervezetet a
Magyar Élelmiszerbank Egyesület támogatjahirdetés
hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés